Vänsterledaren Sjöstedt rasar….

Så ser vi ännu en partiledare på vänsterkanten som blir förbannad. Löfven har tidigare blivit förbannad över att Alliansen, enligt honom, jävlas och obstruerar i Riksdagen genom att ständigt rösta ned regeringens frågor och förslag.

Nu har vi den forne kommunisten Jonas Sjöstedt som ”rasar” i media över att SD tar rygg på Alliansen gällande V’s paradgren, ”vinster i välfärden”.

Vad gäller saken?

Enkelt följande, och jag citerar SvD: ”Sverigedemokraterna ger Alliansen sitt stöd och vill lägga om fokus i utredningen kring vinster i välfärden, som är grunden för samarbetet mellan Vänsterpartiet och regeringen.”

SD har varit ganska försiktiga i sitt ställningstagande avseende vinster i välfärden och nu spelar de ut korten på bordet och vänder Sjöstedt ryggen.
image
Sjöstedt vräker nu ur sig ordentligt och säger att Allianspartierna och Sverigedemokraterna bedriver en ”obstruktionspolitik” samt att de gör allt för att regeringen ska uträtta så lite som möjligt.

Jonas Sjöstedt är inte bara Vänsterpartiets ledare. Han verkar vara korkad också, för om han tror att oppositionens uppgift är att kratta gången för de regeringsbärande partierna och dess anhängare, tror han fel. Hur agerade han själv i opposition? Hur mycket bidrog han till att Alliansregeringen kunde uträtta så mycket som möjligt? Han borde se sig själv i spegeln, om det finns någon spegel som klarar det.

Vidare vräker Sjöstedt ur sig att ”det är viktigare att man får tjäna pengar på mormor än att hon har det bra.” Han verkar inte vilja fokusera på att de kommunala verksamheterna ska leverera kvalitet, utan i sann V-anda fokuserar han på pengar och inte utförande.

Han anser alltså att det är förjävligt att privata företag kan ta hand om sjuka och gamla och få betalt av offentliga medel. Usch och fy!

Men…
# Han anser det vara okej att en tandläkare lagar mormors tänder och får betalt av offentliga medel (och gör vinst!).
# Det är även okej att Skanska bygger mormors omvårdnadsboende och får betalt av offentliga medel (och gör vinst).
# Den medicin mormor får kritiserar inte Sjöstedt heller, trots att den produceras av privata företag och betalas av offentliga medel (och de gör vinst!).
# Avslutningsvis är det även okej att mormor åker färdtjänst med ett privat taxiföretag som får betalt av offentliga medel (och gör vinst!).

Denna person har ett avgörande inflytande i regeringen Löfvens budgetarbete. Det visar på bristande omdöme av vår statsminister, vilket inte förvånar mig längre, för är det något han inte visat under sin korta tid som statsminister är det gott omdöme.

Med doft av unken vänsterretorik //Öberg