Vänsterpartiet och Fi vill förbjuda demonstrationer……

Vi har sett bilder från gårdagens demonstration (och motdemonstration) då det invandrarfientliga Svenskarnas Parti (SvP) skulle hålla torgmöte. Som vanligt blev det en stökig tillställning och medierna skriver om polisens övervåld och skandal hit, övertramp dit…

Polisens uppgift är att säkra egendom och trygga för människors säkerhet och att lag och ordning råder vilket de gjorde. Ställer man sig avsiktligt i vägen för en polisbil med blåljus och blir påkörd kan man undra vems ansvar det är.

Vänsterorganisationerna mobiliserar sina mest extrema våldsivrare genom AFA och anhängande förbund. De ser sin chans att i demokratins namn försvara friheten och bekämpa nazismen. Saken är ju den att dessa vänsterorganisationer är ett större hot mot demokratin än de organisationer de säger sig bekämpa. Och detta stöds nu av Fi’s Gudrun Schyman och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Han menar att man inte ska ge demonstrationstillstånd till SvP och liknande partier. De ska alltså inte ha samma demokratiska rättighet att tala som Sjöstedt har. Hur det ska gå till att förbjuda, vem som tar beslutet (och på vilka grunder) har Sjöstedt inte klargjort.

Vi har alltså en partiledare som aspirerar på att sitta i en rödgrön regering om bara 3 veckor och som nu vill strypa vår grundlagsskyddade rätt att tala på gator och torg! Han har glömt sin egen historia den där Sjöstedt. Jag kommer ihåg från kommunismens svarta tidsepoker då regimer dödade oliktänkande och brutalt slog ner alla försök att öppna upp för ett mer demokratiskt samhälle. Jag glömmer inte då VPK’s ledare Lars Verner besökte Sovjet, Kuba och DDR för att där umås med dödens bödlar. Jag glömmer inte då Lars Ohly, Sjöstedts företrädare, grät då muren föll i Berlin. Och nu har vi, 2014(!), åter en partiledare från (V) som vill, likt kommunismens Kina och Nordkorea, begränsa vår frihet att tala fritt. Jag kräks! Jag förvånas över att det finns anhängare där ute som lägger sin röst på ett parti som faktiskt vill begränsa en av demokratins grundpelare. Jag förvånas över att (S) och (MP) ens överväger att släpa in skiten i Rosenbad om de får majoritet för det i riksdagen efter valet.

Hur ska SvP bemötas? Jag förordar tomma gator och torg. Håll er borta och ge dem ingen uppmärksamhet. Låt smygnassarna stå där i sin ensamhet och orera om sitt hat. Så fort de bryter mot lagen, genom att t.ex. heila, ha förbjudna flaggor eller bedriva hets mot folkgrupp ska polisen avbryta och plocka in buset och lagföra dem. Det är med demokratiska metoder vi ska bekämpa antidemokratiska krafter. Att ta rygg på Jonas Sjöstedt leder Sverige in i antidemokratin och den omänskliga kommunismens tidevarv då friheten sätts på undantag.

Med doft av frihet //Öberg