Var Romsons avgång felaktig eller orättvis?

Miljöpartiet i Enköping har en politiker som syns frekvent i media och på de sociala medierna, Tomas Rådkvist. Tidigare Folkpartiet för att sedan satsa på eget hemsnickrat parti, Fokus Enköping, till att nu agera som Miljöpartist.

Dagens Nyheters Croneman skriver en artikel idag, där han frågar: Varifrån kommer all skadeglädje mot Åsa Romson?

På det skriver Rådkvist: ”Det kan man faktiskt fundera på, rättvist är det inte”

Vidare citerar Rådkvist Cronemans artikel: ”Drevet och avskyn från ”varje misogynt, bittert, manligt nättroll” var orimligt.

Det är inte första gången Rådkvist går till angrepp mot media och det han kallar drevet i den pinsamma såpa vi sett spelas upp inför öppen ridå kring Miljöpartiet de senaste 24 månaderna. För första gången granskas MP av journalisterna, på samma sätt som övriga partier. De har tidigare fått vräka ur sig i princip vad som helst, utan att bli rejält ifrågasatta. Vad det beror på kan jag inte ge besked om. Kanske har de betraktats som medialt och politiskt ”ointressanta” med sina fjällrävenkläder och hemstickade koftor. Men det finns även de som anser att journalistkåren är starkt överrepresenterad av MP/V-sympatisörer och därmed har deras politik och sätt att agera hamnat under journalistradarn.

Nu sitter de för första gången i regeringen och det har gått käpprätt åt helvete, milt sagt. Deras oförmåga att väga ord, beslut, åsikter, vilja, känsla och sunt förnuft lyser med sin frånvaro.

Nu har ett av Sveriges genom tiderna svagaste partiledare fått kicken. Att Fridolin lyckades klamra sig kvar är helt obegripligt. Att media och Rådkvists ”drev” varit tuffa mot MP är inget annat än språkrören Romson/Fridolins fel. De hade hög svansföring inför valet, men har inte levt upp till att vara regeringsdugliga efter valdagen. Det ansvaret bär inte bara MP, utan regeringschefen.

Rådkvist går alltså till angrepp på media och drevet, i sin iver att flytta fokus från sitt eget partis språkrör. Orsaken till Romsons avgång står att läsa i hennes egna klavertramp, i ord och handling. Allt från att måla båten med giftig färg, till att peka ut vita medelålders män som miljöbovar samt jämföra drunknade flyktingar med förintelsen i de nazistiska gaskamrarna. Att sedan på slutet vägra ta avstånd från Kaplan och hans ytterst tveksamma agenda, gör ju att hon själv slår spiken i sin egen kista.

Inte medias fel Rådkvist. Romsons och Fridolins.

Dags att vakna upp och inse att MP nu bevakas på samma sätt som övriga partier. Dags att politiker i ledande ställning lever som de lär och uttalar sig på rätt sätt. Allt annat är fel, framförallt för en vice statsminsister.

Med doft av bortförklaringar //Öberg

3 tankar kring ”Var Romsons avgång felaktig eller orättvis?

 1. Tomas

  Du är ute och cyklar denna gång (igen) Johan, jag kritiserar inte media, jag lyfter fram Cronemans artikel i media (DN) som har synpunkter på den ohämmade skadeglädjen och drevet mot Åsa Romson. Och jag förstår att du inte vill kännas vid det men du är ju faktiskt en del av det drevet Johan. Men läs gärna hela artikeln ( https://t.co/ZKfE6NHtdQ ) och fundera över din egen roll.

  Din beskrivning av miljöpartiet ovan är också väldigt långt från verkligheten och jag undrar vad det är som gör att du och andra känner ett sådant stort behov av att hata MP och ständigt vräka ur sig det på sociala media? Är det för att miljöpartiets linje, dvs att vi måste vara rädda om ekosystemen och ta ett större ansvar för miljön och agera mer hållbart, går på tvärs mot er livsstil så att ni känner er hotade?

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Att sälja Vattenfalls brunkolsverksamhet är väl inte att stå upp för miljön? Och Croneman missar poängen i artikeln, precis som du gör. Fundera på orsaken till varför MP nu nagelfars i media….

 2. Jocke

  Om man bortser från nätrollen som egentligen bara hatar det som är aktuellt för stunden, Så är väl Romsons avgörande tavla att hon svek sina egna väljare.
  Det är ju miljöpartiet som avsatt Romson, ingen annan.

  Om det är någon som utstått hatdrev så är det väl Mona Sahlin?
  Olof Palme var ju ruskigt utsatt också..utan fenomenet nättroll.

Kommentarer är stängda.