Vård & Omsorg i Enköpings kommun…

Vill bara återge en trevlig historia från veckan som nu är på väg att rundas av. Kan passa bra mitt i allt politiskt käbbel som översvämmar våra nyhetskanaler och sociala medier!

Jag besökte vård & omsorgs administrativa kontor i veckan. Det var relaterat till mitt arbete. De har flyttat in i nygamla lokaler då de nu huserar i Hantverkshuset på Kyrkogatan i Enköping. image Huset var ju i begynnelsen Enköpings stads politiska och administrativa högborg innan kommunsammanslagningen.

På två våningar huserar ca 55 personer i fräscha kontorsutrymmen mixat med konferens- och mötesrum samt kök/mat.

Jag besökte förvaltningschefen Marie Palmgren image som vänligt och öppet tog emot mig. Vårt möte blev kort denna sena eftermiddag, så vi beslutade att ses dagen efter för att slutföra det affärsmässiga. ”- Kom klockan 15.00 imorgon, då har vi tårtfika och du är välkommen!”

Sagt och gjort. Kl 15.20 travade jag in i samma lokaler, men nu var det full fart! De hade besök av gruppboendet (har tyvärr inte koll på var i Enköping de bor) som vi kunnat läsa om i E-P då de haft teaterframträdanden ganska nyligen. Skumtomtar, tårtor och pepparkakor i mängder, och till det kaffe och julmust! Orsaken var julfirande men även en ”knyta ihop säcken-aktivitet” då dessa personer under året varit på diverse Sverigeresor. De har själva fått peka ut ett resmål och det har varit allt från Hälsningland, Öland och Ishotellet i Jukkasjärvi. Vykort har skickats till Marie och nu bjuder hon tillbaka.

Att sitta med dessa härliga människor var en varm upplevelse. Jag tänkte mig sitta en 10 minuter, för att sedan med Marie avsluta det vi påbörjade dagen innan. Men det blev väl 45 minuter kring konferensbordet med skumtomtar och härliga berättelser om allt mellan himmel och jord.

Vi avslutade det jag kom dit för att göra och innan jag vinkade adjö, blev jag visad runt i lokalerna och fick en stående inbjudan att alltid titta upp på en kopp kaffe. Marie avrundade vårt möte med att säga ”-Vi är till för medborgarna och visar gärna upp vår verksamhet!….så du är alltid välkommen upp på en kopp kaffe”

Ett annorlunda kundmöte men med mersmak av omtanke, glädje och stor portion humor.

Besök dem du också. Det finns säkert skumtomtar kvar i den fina tomteskålen…

Med doft av bra kommunal verksamhet //Öberg