Wallström personifierar socialdemokratin och solidariteten….

Så fort socialdemokrater får möjlighet till extra pengar i egen ficka, försvinner deras sk ideologi gällande solidaritet och jämlikhet. De demonstrerar stolt den 1 maj med röda fanor, likt de som kommunismen alltid haft. ”Upp till kamp” ”Lika lön” ”Solidaritet och jämlikhet”.

Fråga: Hur kan ni som röstar på (S) köpa den retoriken och demonstrera för solidaritet med de skandaler som kantat facket och (S) under många år?

Wallström är den senaste i raden, efter Kommunals kassör som för några dagar sedan lämnade sin post och ikväll lämnat ytterligare ca 30(!) uppdrag. Wallström har alltså fått en hyreslägenhet av Kommunal. Att kommunal inte ger den till någon av de medlemmar som i Stockholm behöver boende ter sig märkligt, för jag tror inte Wallström är medlem i Kommunal?
image
Wallström beklagar sig över den svåra bostadssituationen i Stockholm som orsaken till att hon ”valde” Kommunals erbjudande. Att hon tar en lägenhet, i egenskap av utrikesminister, gör att hennes opartiskhet ifrågasätts. Hon är under luppen från Riksenheten mot korruption och de undersöker om en förundersökning ska inledas. Nu visar det sig att hyreskontraktet är av en märklig konstruktion, där bl.a. friskrivning av besittningsrätt är ogiltig, ingen lägenhet är specificerad m.m.

Wallström har nu även KU-anmälts av KD och M, där de som huvudskäl ifrågasätter hennes oberoende.

Wallström valde alltså att hyra en Kommunal lya, istället för att köpa en lägenhet. Pengar finns, såvida hon inte är drabbad av spelberoende eller annat som gör att degen faller mellan fingrarna. Wallström tjänade ca 23,5 miljoner kronor netto under sina år som EU-kommissionär. En lön som hon till skillnad från partikamraterna i EU-parlamentet valde att inte betala svensk skatt för. Därtill har hon en fet EU-pension som idag kryddas med lönen från regeringskansliet om dryga 120 000 kr/månad…

Så solidariteten sträcker sig inte så långt för fru Wallström.

Hon gör inte mycket rätt och även regeringschefen anser att Wallström borde löst bostadssituationen på ett annat sätt.

Det Wallström nu gör är att ge sig på Kommunals ordförande och påstå att hon ljuger. Hon vill alltså rikta fokus från sig själv och sänka en partikamrat. Jag mår illa….

Det är dags för henne att inse att förtroendet är kört botten. Dels pga lägenhetsaffären, men även pga henne hårresande uttalande mot Israels sk ”utomrättsliga avrättningar”, hennes ovilja att erkänna Västsahara samt hennes oerhört klumpiga uttalanden om Saudi Arabien. Det sista fick räddas av Hans Majestät Konungen och fd talmannen von Sydow.

Grattis Sverige!

Med doft av unket sossemygel //Öberg

Foto: www.dn.se

1 tanke kring ”Wallström personifierar socialdemokratin och solidariteten….

  1. Jocke

    Det mest osympatiska draget en rik socialdemokrat har är att det fortfarande någon annan som ska betala.
    Den värderingen ligger ju kvar i alla fall.

Kommentarer är stängda.