Politik

100 fotbollssupportrar omhändertagna och SD håller käften….

6 november, 2016 0

Så har åter den svenska fotbollens sk supportrar visat sitt rätta jag. Ca 100 fotbollssupportrar har omhändertagits efter ett större bråk på öppen gata i centrala Malmö. En polis har skadats – och uppges ha brutit armen.

Foto: Aftonbladet

Foto: Aftonbladet


Tänk tanken att det istället varit 100 svenskar med utomeuropeiskt ursprung (dvs invandrare) som gått bärsärkagång på Möllevångstorget och blivit inlåsta av polisen. Då hade Sverigedemokraterna och dess svans slagit på stort och med Kenth Ekeroth och Mattias Karlsson i spetsen fördömt detta och krävt krafttag mot våldet. Det hade blivit virala inlägg om att Sverige rasar ihop, våldet ökar, polisen har tappat kontrollen, den politiska makten har noll koll m.m.

Nu var det inte somaliska eller afghanska invandrare som rev torget, utan svenska ungdomar/vuxna män som med fotbollen som ursäkt gjorde detta.

Och vad säger SD’s politiska elit om detta? Har du någonsin sett Kenth Ekerot, Jimmie Åkesson eller Mattias Karlsson fördöma detta våld? Knappast, men när en invandrare pallar ett äpple blir det fart på dessa politiker. Tro mig.

Detta visar med all tydlighet vilken människosyn SD och dess politiska företrädare har. De gör skillnad på VEM som begår ett brott och efter etniskt ursprung, hudfärg och religion fördömer personen. Det är alltså inte handlingen i sig som är det primära, utan VEM som begår brottet.

En våldtäkt blir knappast grövre om en vit svensk utför den, jämfört om det är en invandrad afghansk man? Ett mord blir inte mindre/mer mord bara för att en somalisk man begår brottet. 100 huliganer som lever rövare i Malmö är knappast mindre allvarligt än om det vora 100 afganska män? Men bara för att det INTE var afghanska män, skiter SD i att ens kommentera eller ta upp frågan.

Visst, andra partier gör inte det heller, men andra partier gör heller ingen partipolitik av brott baserat på hudfärg och etnisk bakgrund av förövaren.

Nu beklagar de sig även över att Grand Hotel i Stockholm tagit avstånd från att de arrangerade en ”frihetsfest” (som SD kallade den) med SD som beställare. Självklart går Mattias Karlsson ut och uppmanar alla SD-anhängare att bojkotta Grand Hotel. Gör så Mattias och tillåt mig samtidigt att bojkotta SD. Ni förtjänar inte min respekt och glöm inte bort att Grand Hotel äger sin fulla rätt att välja vilka de vill ha som hyresgäster i sina salonger. Bara för att man är ett riksdagsparti har man inte fri lejd in i allt som partiet pekar på.

Det är dags att syna SD’s agenda och tydliggöra deras avsikter, på riktigt.

Med doft av rasism, //Öberg

Det finns 0 kommentarer