2015 och vi tror på inget men gud….

Livet är fantastiskt. Vi går i gudstjänst, bara för att det alltid varit så. Vi ber ”Fader vår” och ber Gud förlåta våra synder.

Blir vi förlåtna?

En otrohet förlåts av Gud? En stöld förlåts av Gud? Ett pedofilbrott förlåts av Gud?
image
Om JA, vad blir konsekvensen? En troende går vidare med lättad själ. En icke troende lever med sin synd i evig tid.

Känns detta 2015?

Knappast….men vi har en världspolitik och livsgärning baserad på detta trams. Islamism, judendom, kristendom, buddhism m.m styr våra liv. Baserat på ingenting. INGENTING!

Vi slår ihjäl varandra med religionen som ursäkt. IS halshugger på löpande band och vi kristna har slaktat ”hedningar” under århundraden för att de inte vill bekänna sig till den rätta tron. Helt okej?

Nej, helt galet då som nu…

Vi offrar liv för något ingen har upplevt, sett eller kan konfirmera. Vi bygger en världsordning baserat på nedskrivna historier som ingen kan bekräfta. Allt är baserat på hörsägen och skrifter som egentligen kan vara precis vad som helst!

Jesus, Allah, Buddah, Muhammed…. ett exempel på alla ”gudar”. Ett gäng grabbar som någon byggt en historia kring. Något som idag leder till död och förstörelse bara för att någon tolkar annorlunda eller på, ett sätt som är i ”rätt” rikting.

Bara män, inga kvinnor. Varför då? Är alla dessa ”gudar” vita, bruna eller svarta? Är någon fikus? Kanske Mohammed är transa och gillar att klä sig i kvinnokläder? Vem vet?

Ingen…nej INGEN kan bekräfta eller dementera.

Men trots det drivs samhället efter de religiösa lagar och regler som var riktmärke för 200 år sedan, men borde absolut inte vara det idag!

Lägg ner. Varför inte utgå från principen att alla är människor. Simple as that.

Med doft av humanism //Öberg

1 tanke kring ”2015 och vi tror på inget men gud….

  1. ErikLtz

    Är inte särskilt religiös och visst har religionen använts som intäkt för en massa hemskheter – så även inom kristendomen som Du är inne på, varken korsriddarna eller inkvisitionen är några särskilt trevliga delar i historien.
    Däremot tjänade säkert tron ett syfte som moraliskt rättesnöre som undvek att ”Sodom o Gomorra” fick gälla som ”minsta motståndets lag”.
    I modern tid känner jag samhörighet med tidigare generationer när barnen döps, bröllop firas och man till sist lämnar in från jordelivet. Kommer vi till himlen? Knappast, men precis som Du skriver kan ingen säga vad som är helt säkert sant – och ingen kan ju faktiskt säga att en ”gudspartikel” inte finns heller.
    (filmen Änglar o Demoner med Tom Hanks från 2009 på detta tema är underhållande)

Kommentarer är stängda.