Politik

Ägg som ägg…eller undrar vad SD säger……

23 december, 2014 1

Idag var jag och julhandlade all mat för kommande ledighet. Skinka, korvar, dopp-i-grytan m.m.m.m. In i kylen för att köpa mejerier, smör och….ÄGG! Av gammal vana öppnar jag alltid äggförpackningen innan den scannas ned i kassen. Döm av min förvåning när jag öppnade kartongen image och såg ett gäng vita ägg och i det ena hörnet ett brunt ägg. Jag plockade direkt upp kameran och fotade arrangemanget, med många julhandlande blickar som undrade vad jag pysslade med. Kunde ju gjort detta hemma, men tanken kom – gör det nu!

Hur skulle en Sverigedemokrat agera i detta läge? Skulle hen ta en annan kartong? Skulle hen byta ut det bruna ägget mot ett vitt från en annan kartong? Skulle hen klaga hos butikschefen? Skulle hen bojkotta butiken?

Ett brunt ägg bland alla de vita, av en slump placerat i det ena hörnet, liksom lite utfryst och inte mitt ibland de övriga vita. En betraktelse som i juletider kan finna ett djupare perspektiv än bara ett brunt ägg.

För vad är det vi ser på bilden?

Ett brunt ägg som i knäckt form ser exakt likadant som övriga vita äggen. Innehållet skiljer sig inte åt och smaken är densamma. Det är bara färgen på skalet som är skillnaden. Och det är färgen på skalet och äggets ursprung som SD gör skillnad på, omsatt till människor. De begriper inte att det är innehållet som räknas och när det kommer till just innehållet är det ingen skillnad. Men det verkar SD och dess anhängare inte begripa. 13-17% (enligt valresultat och opinionsundersökningar) begriper inte denna enkla sak. Jag undrar när poletten ska trilla ned hos denna för mig gråbruna skara…

Med doft av jul //Öberg

Det finns 1 kommentar

  • Johan skriver:

    precis min känsla – jag kan inte heller begripa….