AKB på väg ut?

Kommunalrådet i Solna går nu ut öppet och kräver Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batras avgång.

Jag har, från hennes första dag som partiledare, tvivlat på hennes förmåga att nå ut till väljarna på rätt sätt. Hon må vara politiskt kunnig och klipsk, men hon funkar inte i media och i debatterna.

Bild: Nyheter 24


Det är viktigare än någonsin att nå ut i media och i debatterna och där är inte AKB.

Moderaterna har en partikongress innan valet 2018 och jag ser det som givet att byta partiledare innan valet, än att konstatera ett svagt val och avgå på valnatten.

AKB kommer inte att vända Moderaternas opinion de kommande 13 månaderna och det borde varje aktiv moderat inse och anse.

När partiet i opposition inte ens lyckas växa efter skandalen med Transportstyrelsen, är det något som inte står rätt till. När partiet inte lyckas växa mer, med århundradets svagaste regering vid makten, är det något som inte står rätt till.

Dock är det i detta parti, precis som i alla andra…. Du håller käften och sticker inte ut. Det skadar din möjlighet att göra politisk karriär. Det skapar också en kultur som gör förändringsprocessen trög och svår. Med mer öppenhet och kritiskt agerande visar man att partiet är vaket, transparent och att man tar intryck av vad medlemmar tycker.

Det är ju inte AKB som person som ska kritiseras. Det är hennes arbete som partiledare som ska kritiseras.

Jag hoppas AKB inser att det enda rätta för henne och partiet, är att avisera sin avgång och bereda väg för ett omtag för en ny politik och partiledare.

Med doft av mod, //Öberg