Bäckström får behålla in silvermedalj!

Dagens Nyheter skriver: ”IOK tog hänsyn till att Bäckström öppet redovisat sin medicinering och att han uppenbarligen inte tagit medicinen för att höja sin prestationsförmåga samt att han fått felaktiga råd från läkaren.”

Därmed anser IOK att Bäckström får behålla sin silvermedalj från hockeyns OS-spel. I mina ögon ett hårresande beslut!

Detta öppnar alltså upp för alla dopade idrottsmän att bara öppet redovisa sin sk ”medicinering” och säga att det inte var i avsikt att höja prestationsförmågan och sedan skylla på läkaren.

Fakta: Bäckström hade för höga värden efter att ha knaprat en dopningsklassad medicin.

I och med det var han dopad. IOK verkar dock bortse från detta och jag undrar då varför ens medicinen är klassad som förbjuden i vissa mängder om det räcker med en enkel avbön för att bli friad.

En pinsam historia där vi fortfarande inte fått höra sanningen från Bäckström (han har hållit käften i stort sett hela tiden) utan det är istället läkaren som hängs ut.

Jag kräks på den svenska dubbelmoralen där vi anser oss vara rena och ärliga, men är fördömande då andra nationer fuskar. Hade vi varit lika förlåtande och accepterande om en Vitrysk hockeyspelare blivit friad på samma grunder? Skulle inte tro det…

Med unken doft av omoral //Ö

1 tanke kring ”Bäckström får behålla in silvermedalj!

  1. Magnus Westerlund

    Håller med. Boustedts och hockeyförbundets agerande var mycket pinsamt och förbundsledningen borde tagits i örat av SOK. Sveriges höga profil i frågan om ren idrott riskerar att raseras.

Kommentarer är stängda.