Besked om Enköpings surdegar innan sommaren?

Sedan maktskiftet i Enköpings kommunhus har det varit många insändare om ”parkeringseländet”, p-huset som nu handbromsats, badhusrenoveringen som är satt på vänt samt även något om vår kära Stattgrop. Utöver det har Munksundsskolans nybyggnad (med tillhörande idrottshall) varit på tapeten, ny- och ombyggnad av Joar Blå till Kulturhus samt en 2:a ishall som ska uppföras(?).

En hel del investeringstunga projekt i kommunal och privat regi må jag säga.

Frågan jag ställer mig är: Hur länge kan och vill Enköpingsborna vänta på besked? Jag för egen del har inte bråttom, men ”snacket på stan” säger något helt annat. Det pratas mycket om pausparkeringen som nu är utgrävd, återställd till grusplan och fortfarande inhängnad. Varför kan den inte tills vidare öppnas upp för parkering istället för att vara inhängnad? Vad händer med P-huset och i förlängningen det bostadsprojekt som hela kvarteret skulle omfattas av?

Badhuset och ishallen är två andra surdegar som drar ut på tiden och det pratas även här en hel del om vad som ska ske med dessa två projekt. Det finns frågetecken ute i hus och koja och hur länge kan den politiska majoriteten vänta med att ge klara besked, tidsplaner och igångsättande?

Det har ju i stort sett tagits politiskt blocköverskridande och eniga beslut gällande P-hus och badhus, men det har rivits upp av den nya majoriteten (Nystart Enköping & Socialdemokraterna). Nystart Enköping var inte med och tog de tidigare besluten, eftersom de inte då satt i fullmäktige. Men Socialdemokraterna har i allra högsta grad stått bakom i stort sett samtliga beslut, men i ny kostym och ny koalition gjort halt och stopp. Var finns deras långsiktighet och trovärdighet? Att på 12 månader gå från ena kanten till det andra.

Har vårt kommunalråd Helena Proos lärt sig av statsminister Löfven? Som att inte hålla ingångna överenskommelser, tvärsvänga i motsatt riktning i viktiga frågor och i största allmänhet agera som en vindflöjel? Det ser inte bättre ut och det inger inte något större förtroende i dialogen med kommuninvånarna.

För övrigt tycker jag kommunlarådet Proos varit ovanligt osynlig i media och samhällslivet de senaste månaderna. Hon är trots allt kommunens högsta politiska ledare, tätt följd av Anders Wikman, Nystart Enköping. Han har dock synts mer i media och i andra sammanhang, vilket jag tycker är bra (oavsett partifärg).

Det är dags för majoriteten att innan sommaren kicka igång några av de surdegar som ligger och möglar i den kommunala projektbunken. Annars riskerar ni att möta en misstroende- och svekdebatt som inte leder Enköping framåt.

Med doft av ”Less conversation – More action” //Öberg

1 tanke kring ”Besked om Enköpings surdegar innan sommaren?

  1. Larz Lundberg

    Om man nu ska bygga både ishall och bad så tycker jag att de beslutande ska titta på hur man byggde i Angered (Göteborg. Med smarta energilösningar har man härligt låga energiförbrukningar per m2.

Kommentarer är stängda.