Blandade lördagskarameller…..

God Fars Dags Afton mina bloggläsare!

Låt mig skjuta några snabba kommentarer om världsläget, denna regntunga novemberlördag.

# Fler och fler nyheter pekar på att en bomb var placerad i planet, på sin väg från Egypten till S:t Petersburg, vilket ledde till att över 200 ryssar omkom. Ett terrorattentat och inte en olycka. image Ryssland var alltså målet för terroristerna och troligen var attentatet ett direkt resultat av deras ökade engagemang i Syrienkriget, där ryssarna säger sig attackera IS-posteringar. Om detta stämmer, dras Ryssland ännu djupare in i krisen och kriget. Putin brukar ju vara den världsledare som med kraft slår tillbaka mot terrorister och inget annat är att vänta i detta fall. Han lär visa sin befolkning att Ryssland ger man sig inte på ostraffat. Vad det innebär för konflikten i stort, med Nato/USA i samma område, återstår att se.

# Hemma i Enköping närmar vi oss ett beslut i fullmäktige gällande simhallsbygget. Idag hade de tre borgerliga partierna + MP en gemensam insändare som på ett tydligt sätt, i punktform, redovisade nackdelarna med Socialdemokraternas/Nystart Enköpings (SNE) förslag. Jag delar oppositionens syn, för faktum är att 48% av fullmäktige är emot det som SNE vill göra. En investering på 350-450 miljoner kronor borde ha en bredare majoritet än så, för kommunens bästa. Det är inte ett cykelställ som ska byggas, utan en simhall som ska nyttjas av oss under årtionden framöver. Dags för SNE att sätta sig ner med övriga partier och seriöst belysa, analysera och diskutera de för- och nackdelar nuvarande förslag innebär. Sök en bredare majoritet!

# Bålsta har en vision att smälla upp ett 17-våningshus i närheten av resecentrum. Bra! Modigt! När kommer samma mod och vision från våra politiker? Släpp sargen och rocka loss, dvs ge PEAB en möjlighet att rita ett hus på gamla stattomten som inte blir ett vitputsat hus i 3-4 våningar, med raka linjer och svarta detaljer. image Sådana hus har vi alldeles för många av redan. Var finns arkitekturen, färgerna, vinklarna (andra än 90 grader), andra materialval såsom plåt, koppar, tegel, granit, marmor, rostfritt, stål, kakel, trä? image

image

# Alldeles för många gnäller över Enköping och att allt här är fel. Visst kan mycket göras bättre och annorlunda, men det är inte unikt för vår stad och kommun. Tro mig, liknande diskussioner finns i alla städer, så tro inte att vi är unika. Allt börjar med dig själv. Det är din och min inställning till Enköping som skapar förändring. Var istället stolt över Enköping och tänk på det vi har, istället för det vi inte har. När jag träffar människor utanför Enköping, talar jag alltid bra om vår stad. Alltid. Varför? Det är roligare, enklare och en självklarhet eftersom jag valt att bo här. Alternativet är alltid så mycket sämre. Testa du med!

# Avslutningsvis ska jag denna helg planera detaljer och genomförandet av kommande lördagsfest. Jag har bjudit in alla mina vänner på Facebook till en fest och 72 st anmälde sig på bara några timmar och inte bara Enköpingsbor. Jag får besökare från bl.a. Göteborg, Åmål, Mariestad, Uppsala, Ludvika, Västerås och Katrineholm. Nu ska det inhandlas diverse dryck och annat för att landa festen på ett bra sätt. Ser verkligen fram emot 14/11!

Med doft av bubbel & bus //Öberg