Bowlinghallen nu i kommunal regi….

kan vi läsa om att Enköpings kommun köpt bowlinghallen och ska driva den i egen regi, eller via en entrepenör.

”– Väldigt glädjande att alla som vill bowla kan fortsätta göra det i Enköping. Det har varit det viktiga för oss. Nu får vi tid att lösa den långsiktiga frågan om bowlingens framtid i kommunen”, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S) och kommunalråd Anders Wikman (NE).

Mina funderingar är vad kommunen betalat för detta och hur tänker man med att ”vi får tid att lösa den långsiktiga frågan om bowlingens framtid”?
image
Nuvarande entrepenör vill inte fortsätta och beslut finns sedan tidigare i fullmäktige att bowlingen ska bort från nuvarande plats. Nu river de ledande politiska partierna upp detta och betalar en okänd summa pengar för banor och utrustning som om några månader kan bli skrot.

Orsaken till bowlingens situation är just politikernas oförmåga att komma till skott och handling i frågan om badhuset och bowlingen. I den processen har Socialdemokraterna ett stort ansvar i och med att de har legat bakom beslutet att bygga om badhuset (och riva bowlingen), men nu i maktposition gjort halt och stopp.

Resultatet av Socialdemokraternas oförmåga blir alltså att vi skattebetalare köper 8 bowlingbanor och ett kök vars framtid ter sig oerhört osäker.

Ännu ett exempel på skattepengar som inte används på ett sunt sätt, vilket jag ogillar.

Med doft av slöseri och slarv //Öberg

5 tankar kring ”Bowlinghallen nu i kommunal regi….

 1. BG

  Att driva bowlingverksamhet och restaurangverksamhet är förstås ett väldigt, väldigt viktigt kommunalt åtagande.
  Har du missat mantrat, Johan? Vård, skola, omsorg, bowling och restaurang.
  Eller hur tänker du? Menar du att det hade varit bättre att anställa några lärare till eller att bygga ut omvårdsverksamheten?

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar, men jag kan inte besvara ditt inlägg då det inte klart redogör för din ståndpunkt. //Ö

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar. När jag skrev inlägget refererade jag till Enköpings kommuns hemsida, där inget pris var angivet. //Ö

Kommentarer är stängda.