Vänner & Familj

Bröllop med magi, trots få bekanta….

19 juni, 2017 0

I helgen var jag i den vackra staden Leksand, med min Marie, för att närvara som gäst på ett bröllop. Det här var det första bröllop jag varit på där jag i stort sett inte kände en enda kotte. Brudparet har, som ni kanske förstår, koppling till Marie där bruden är en av Maries bästa vänner. Bröllopet samlade uppskattningsvis 120-130 gäster och Marie var en av tre stekheta tärnor.

Jag har ju bara umgåtts med Marie i 19 månader (idag firar vi 19 månadersjubileum!), så hennes bekanta utanför kommungränsen har jag haft flyktiga bekantskaper med. Brudparet, Li & Patric, träffade jag första gången förra sommaren, då Marie och jag stannade hos dem en natt, på genomresa från Sälen. Det var fram till i fredags den fösta (och enda) gången vi hunnit med att ses.

En spännande helg väntade, med nya möten, nya människor och bekantskaper.

Mitt blogginlägg är tänkt att landa i den fantastiska middagen, på Hotell Moskogen. Trots att jag inte hade någon naturlig koppling till vare sig toastmaster/toastmadam (som för övrigt gjorde ett utmärkt jobb!) och de som höll tal, berörde talen och arrangemanget mig. På riktigt. Som om jag varit allas vän i många år.

Magiskt.

Det är helt klart så att utav alla bröllop jag varit på, är detta det som levererat de överlägset bästa talen. Det började kanonbra och jag tänkte; Vem kan bräcka det här talet?…men det var precis vad som hände, hela tiden. Det var skratt, gråt, humor, finurligheter, sköna anektoder och nya grepp som jag inte sett eller hört tidigare. Inte ett enda tal var tråkigt, långt, ointressant eller på annat sätt plumpt eller felplacerat.

Allt var fantastiskt bra levererat.

Efter två dagars party i Leksand har jag sköna minnen från ett bröllop där jag inte kände någon vid ankomst, men känner många fler efter hemkomst.

Tack Li & Patric för en underbart skön grillkväll, vacker vigsel, fantastisk middag och grymt party!

Med doft av kärlek, //Öberg

Det finns 0 kommentarer