Brynäs – Färjestad

image

Kl 17.00 ikväll är det tekning i Läkerolen, match 1:7, mellan de två kaffelagen Gevalia – Löfbergs Lila. Jag, barnen och Helene är på plats och ger Brynäs det stöd de behöver. Jag tror denna kvartsfinalserie blir den tuffaste av de fyra som går just nu. Det finns en rivalitet mellan Brynäs och Färjestad som sträcker sig några år tillbaka. Lagen har mötts i slutspel många gånger och Färjestad har varit favoriter i stort sett samtliga gånger.

I denna kvartsfinalserie håller jag dock Brynäs som liiite vassare än det Färjestad vi sett denna säsong. Jag tror matchserien går till 7 matcher och där har Brynäs fördel av hemmaplan. Dessa två lag hamnade på samma poäng efter grundseriens alla matcher, så det blev Brynäs bättre målskillnad som placerade gästrikarna på 4:e plats.

Kvällens match tror jag sätter karaktär på kommande matcher och domarna kommer att ha fullt upp då jag tror det blir en fysisk och spelmässigt tuff fight. Precis som slutspelshockey ska vara!

Brynäs saknar Ryan Gunderson som är borta resten av säsongen, men har dock en bred trupp och spelare som kan kliva in istället. Brynäs nyckel blir målvakten Starkbaum. Starky har en hög lägstanivå och kan ensam avgöra matcherna till Brynäs favör.

Det ska bli kul att se matchen i Läkerolen, en fin arena med bra stämning. Det borde bli lapp på luckan ikväll!

Med doft av seger //Ö

3 tankar kring ”Brynäs – Färjestad

  1. Göran Södergran

    Kul för er. Själv gäspar jag. Brukar ju ”säga” att jag håller på de som leder SHL, men SSK är ju laget i mitt hjärta, så SHL och slutspel är för mig totalt ointressant. Tyvärr missar varumärket SHL säkert en halv miljon potentiella fans, genom den nuvarande utformningen av serien. För hur många fans har Ssk, Vik, Björklöven, Timrå, Mif, Rögle, Dif, Mora, Karlskoga, Hammarby o.s.v? Finns säkert fler potentiella pukliklag. Jag tror att ett SHL där alla lag som drar, säg 2500 åskådare skulle öka intresset enormt. Möjlighet att sälja tv-rättigheter betydligt dyrare än idag ( visst, fler ska dela) Det skulle gynna svensk hockeys utveckling!

    Tilläggas bör, att jag hade och även propagerade för denna åsikt, även när SSK lirade i ES.

  2. Örjan Björkman

    Nytt försök ikväll!
    Hoppas att grabbarna får bättre utdelning denna match.

Kommentarer är stängda.