Burkinikaos i Nice försätter Frankrike i skamvrån…

Jag förväntar mig att samtliga valda partier i Sveriges Riksdag tar avstånd och fördömer det som nu sker i Frankrike. Tror ni på det, kära bloggläsare?

Jag kräks på den helt horribla lag som nu praktiskt tillämpas, bl.a. i Nice. image

Vi har 4 stridsberedda poliser som kräver att en kvinna ska ta av sig sin burkini på en strand i Nice. Hon bötfälls senare för detta lagbrott. Franska myndigheter förklarar lagen med att det är ohygieniskt och att det strider mot den franska sekularismen, dvs staten vill minska religionens samhällsbetydelse och i stället i görligaste mån göra religionen till en privat angelägenhet. Att bära en burkini motarbetar detta…enligt staten.

Sedan när ska en stat via lagstiftning ge sig in i den personliga hygienen och med det som stöd förbjuda vissa klädesplagg?

Jag är säker på att många i Sverige applåderar lagen som fransmännen nu får leva med. Men om man ser lite längre än sin egen nästipp, är detta ett oerhört ingrepp i den personliga integriteten. Hur ska den franska polisen hantera dessa kvinnor, som i århundraden rört sig fritt på gator och torg i Frankrike?

Nunnor som klär sig traditionellt

Nunnor som klär sig traditionellt

Hur ska den Franska polisen hantera dessa, med tanke på att modet är en av landets stora exporter?

Brud i slöja

Brud i slöja

Eller dessa individer?

Dykare....

Dykare….

Lagar som dessa är korkade. Det har inget med säkerhet eller religion att göra. Lagar som dessa spär på klyftorna. Lagar som dessa diskriminerar vanliga människor på ett sätt som vi senast såg i Hitlertyskland, för vi minns väl davidsstjärnan som syddes på judarnas kläder? Klädesplagget blev ett sätt för staten att peka ut en grupp människor baserat på religion och ursprung. En förföljelse sanktionerad av staten.

Nu ser vi samma sak hända i Frankrike. Lagen tvingar en grupp människor, baserat på religion, ursprung tycke och smak, att inte få bära de kläder de vill. Vad är nästa steg? Förbjuda människor att bära rosa kläder? Förbjuda äldre män att bära hatt? Förbjuda långt hår?

Fy fan Frankrike!

Med doft av idioti //Öberg

1 tanke kring ”Burkinikaos i Nice försätter Frankrike i skamvrån…

  1. Jocke Dahlin

    Jag tycker man ska förbjuda stickade tröjor, detta satans påfund är bara till för att skapa plåga för mänskligheten.
    Farmödrar och mormödrar som tillverkar sånt borde radas upp o skjutas!

Kommentarer är stängda.