Johan Öberg, Politik

Bye bye Saudi och hej hej Palestina

10 mars, 2015 0

Den 25 februari konstaterade jag i detta blogginlägg http://johanoberg.se/vapen-till-saudiarabien-eller-ej/ att regeringen skulle dumpa handelsavtalet med Saudiarabien och idag har vi det bekräftat. Det känns såklart bra att jag har koll på framtiden, men i övrigt känns det åt helvete med regeringens utrikespolitik.

Utrikesminister Margot Wallström image blev tok-dumpad av arabförbundet bara timmar innan hon, som VIP-gäst, skulle hålla ett tal inför alla delegater i nämnda förbund. En diplomatisk protest som saknar motstycke och Wallström/Löfvén rycker på axlarna som om inget speciellt har hänt.

Men vad har hänt?

Wallström kritiserar Saudiarabien för att inte följa de mänskliga rättigheterna och att de regerar under sharialagarna. Hon ogillar att göra affärer med dylika länder.

Gott nog och det kan anses vara starkt av en utrikesminister att göra det ställningstagandet om hon har den röda tråden som rättesnöre.

Men vad vi glömmer är att hon och hennes regering för någon månad sedan erkände Palestina som suverän och självständig stat. Som grattispresent skrev hon på en biståndscheck på 1,5 MDR SEK och överlämnade till ”president” Abbas då han besökte Stockholm.

Hon tycker alltså att Palestina, med terroriststämplade Hamas i regeringen, följer de mänskliga rättigheterna till den milda grad att landet erkänns och Sverige skänker en rejäl påse med pengar till dem!

Jag förvånas över hennes inkonsekvens och oförmåga att tänka logiskt. Hon verkar vilja följa Olof Palmes halvkrattade stig där han t.ex fördömde USA och des bombningar i Vietnamn samtidigt som Sverige sålde Boforskanoner till höger och vänster och som grädde på moset såg vi dåvarande utrikesminister Sten Andersson gå hand i hand med Castro och Arafat. 2 lirare som knappast är ihågkomna som stora försvarare av mänskliga rättigheter, demokrati och personlig frihet.

Det är fantastiskt så fort ett land kan gå från att vara betraktat som välmående och politiskt pålitligt i omvärlden till att skapa fiender, ilska och inkonsekvent beteende. Allt detta på 6 månader.

Jag mår sämre och sämre över att se denna regering agera omoget och impulsivt.

Med doft av mögel //Öberg

Det finns 0 kommentarer