Johan Öberg

Dela om du gillar svenska flaggan…..

2 april, 2016 0

Det händer inte allt för sällan att det delas kommentarer på Facebook om att våra stolta traditioner försvinner och vi svenskar får böja oss och fått ändra våra seder och bruk, vanor och traditioner.

Jag tycker detta delas okritsikt och det reflekteras inte direkt mycket över sanningshalten.

Lår mig ge några exempel på vad som kan skrivas:
# Skolavslutningarna får inte hållas i kyrkan längre
# Vi får inte sjunga Den blomstertid nu kommer
# Vi får inte sjunga Nationalsången på skolavslutningen
# Vi får inte hissa den svenska flaggan på skolavslutningarna eller andra högtider.
# Skolorna serverar halalslaktat kött
# Griskött tas bort från skolmatsedeln
# SVT har ändrat texten i Nationalsången då Melodifestivalen hade sin final.
# Krykan tar bort de kristna symbolerna för att inte sticka ut
# Inga pepparkaksgubbar i barnens luciatåg
image
Jag kan rada upp 50 händelser till, för det finns ingen hejd på hur Sverige just nu utarmas och ”avtraditioneras”.

Låt mig då reflektera över de punkter jag spaltat upp.
# Skolavslutningarna ska rimligen inte hållas i en kyrka, då skolan ska hållas fri från religion och politik. Mina barn har aldrig haft en enda avslutning i kyrkan och de mår mig veterligen inte dåligt över det.

# Om någon någonstans upplevt att Den blomstertid nu kommer inte fått sjungas på en skolavslutning, skulle jag vilja veta det. Skulle det ske på en skola där mina barn går, hade jag förmodligen ifrågasatt det, men inte slagit mig blå för att behålla den. Bättre att ta snacket med skolan, än att sprida dynga på nätet. Den blomstertid nu kommer är ju en psalm, och det kan verka motstridigt, om man i föregående punkten inte anser att religion och skola ska blandas ihop. Om en skola väljer att plocka bort den till förmån för t.ex. Idas sommarvisa har jag inget att invända. Sång som sång.

# Vi får inte sjunga Nationalsången på skolavslutningen. Nu känner jag inte till alla skolavslutningar, men det hör väl till ovanligheterna att den sjungs på skolavslutningar? Därmed är väl ett påstående som detta bara ett sätt att sprida dynga?

# Vi får inte hissa den svenska flaggan. Ännu en punkt där jag skulle vilja veta var och när detta skulle förbjudas. Innan dess kan detta bara betraktas som propaganda från krafter som vill beskriva ett mörkare Sverige, i syfte att vinna röster till ex SD.

# Halalslaktat kött. En skröna det med, för den enda skillnaden mot en halalslaktad höna och en icke halalslaktad höna är att vid halalslakt ska en godkänd muslimsk person vara närvarande och djuret ska vändas mot Mecka vid avblodning. I övrigt ingen skillnad. Det påverkar alltså inte vare sig smak eller karaktär. Djuret lider inte mer/mindre. Hur vet du vilken religiös inriktning slaktarna har på Scan, då de avblodar djuren? Förmodligen består den personalen av en blandning religiösa personer och du äter maten utan problem.

# Griskött tas bort. Jaha, vad är problemet? Hur många delar statusuppdateringar om att skolan inför en köttfri dag eller har bara vegetarisk måndag? Inte många. Men om grisköttet försvinner någon dag blir det ett himla liv. SD-trollare som åter vill sprida åsikter som saknar relevans. Och många springer rakt i fällan….

# SVT’s ändring av Nationalsången. Kan väl knappast ses som annat än showbuissness. Men självklart skapar det rubriker, som om inte vi hade viktigare saker att bekymra oss om. Kan Zlatan i en hyllad reklamfilm twista till den, torde detta vara fullt möjligt i SVT, utan att dra på stora rasisttrumman. Skärpning Svensson!

# Kyrkan tar bort de kristna symbolerna. Har aldrig hört detta ske, men om de vill göra det är väl det deras ensak? Kan Telia byta logga, kan väl kyrkan göra vad de vill? Kyrkan är frikoppland från staten och därmed inte en ”allmän egendom”. Är du medlem och ogillar vad de gör? Ring din präst!

# Pepparkaksgubbarna förbjuds. Vad ska man säga om denna stora fråga? Ungeär samma som Melodifestivalens tilltag. Om detta är ett bevis på Sveriges sönderfall för att någon förskola tar detta dramatiska beslut har vi nog inte förstått vad som är viktigt.

Så, vi böjer oss och viker ner oss? Kan någon ge ett exempel på att vi inte äter sill till påsk, midsommar och jul? Försvinner midsommarstången i år? Är julgranen borta eller har vi slutat äta julskinka? Är julottan raderad och ser vi att små grodorna är i farozonen på midsommardagen?

Skulle inte tro det….

Med doft av troll och allmänt skitsnack, //Öberg

Det finns 0 kommentarer