Politik

Elever blockerar skolan för SDU

25 mars, 2014 0

image

I alla tidningar kan vi idag läsa om Globala Gymnasiet i Stockholm vars elever blockerar entrén då Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) ska besöka skolan. Eleverna står armkrok med banderoller och skanderar ”Inga rasister på vår skola!” samt ”Backa nassesvin!”.

SDU har blivit inbjudna av skolan och skolans rektor Pernilla Ericols säger att det är en liten grupp elever som motsatt sig detta och att dessa elever mådde dåligt över att SDU skulle komma till skolan.

Detta har spridits på sociala medier och flertalet hyllar elevernas mod och stödjer aktiviteten.

Jag förstår upprördheten bland en del elever i att SDU besöker skolan. Jag delar dock inte hur detta skötts från skolan.

Om skolan beslutat om att samtliga partiers ungdomsförbund ska få komma till skolan för att berätta om sin politik, ska de också få göra det. Enskilda elevers motstånd kan inte vara skäl nog att hålla vissa partier utanför skolan, medan andra bereds tillträde. Här ska skolledningen agera mot eleverna och förklara varför skolan tagit beslutet. De elever som motsätter sig SDU och dess politiska agenda måste ta debatten med SDU för att på så sätt få en dialog och där förstå, påverka och argumentera. Här ska skolan vara den vägledande parten och inte vika ner sig.

Alternativet är ju att skolan förbjuder samtliga partier att närvara, för att som nu vika ner sig för ett fåtal elever är inte okej. Vad säger rektorn om ett tjugotal elever gör samma sak mot Folkpartiet för att de vill införa betyg från 4:e klass? Eller mot Vänsterpartiet för deras mörka historia då kommunismen härjade och i den röda fanans namn avrättade oliktänkande i miljontals offer?

Det är genom att tillåta sådana här aktioner SD/SDU får sin näring som missnöjesparti och plockar väljare som är missnöjda. De älskar att utmåla sig som offer när etablissemanget inte likabehandlar partier och SD/SDU blir därmed diskriminerade.

Det är genom debatt SD/SDU skjuts i sank och det måste eleverna och rektorn ha klart för sig. Att agera på detta vis är i mina ögon en odemokratisk handling som jag gissar att flertalet elever på Globala Gymnasiet inte står bakom. De har nu fråntagits sin rättighet att i skolan ta debatten istället för att mobba ut motståndare och oliktänkande….och allt detta medan skolledningen passivt ser på. Jag mår illa….

Med doft av feghet //Ö

Det finns 0 kommentarer