Enköping får VM och visst kan Enköping bli Sveriges event- mäss och lägerstad……..

logga-enduro-vm-2014_white Nu till helgen väntas Enköping invaderas av 30000-60000 endurofans som ska följa det VM som ska köras i utkanten av Enköpings centrum. Jag tror inte vi Enköpingsbor förstår hur pass stort detta evenemang är, men vi lär bli varse om den biten bara om ett par dagar.

Det här är ett ypperligt tillfälle för Enköping och dess företag att marknadsföra staden. Evenemang som dessa växer inte på träd och jag är säker på att de involverade föreningarna och engagerade företagen, inkl krögare och hotell, är på tå inför anstormningen. Restauranger ska ha förlängda öppettider, butikerna i staden gör detsamma och på torget arrangeras Endurofesten med diverse rockband, dj’s och annat skoj. endurofesten Jag ska försöka ta mig ut och kika på några race och även slinka ned på torget för att suga in stämningen och pulsen.

Det som slår mig kring detta arrangemang är vad Enköping kan erbjuda som idrottsstad. Korsängsfältet och Viking Motor Park borde vara två projekt som planeras för att locka storpublik och diverse arrangemang och läger. Men blir det så som det ser ut i dagsläget? Gällande Viking Motor Park tror jag det blir så, bara projektet sätts igång. Med Korsängsfältet kan det bli så, bara man gör det rätt från början. Jag vill ha en eventhall byggd på baksidan av idrottshuset med skjutbara läktare på två långsidor och publikkapacitet på 2000 personer. Det skulle skapa utrymme för kongresser, SM-tävlingar, USM-tävlingar men även för våra egna evenemang såsom FeetStreet, Ena Bugg & Swing, Återsken, handboll, softboll, innebandy m.m. Ett utvecklande av Korsängsfältet borde inkludera en flytt av vattenparken söderut, på andra sidan Boglösavägen, för att frigöra för större gräsytor och kanske bostäder då evenemangshallen tar delar av gräsytan bakom idrottshuset. Utvecklingen av Korsängsfältet måste även inkludera möjlighet att övernatta i skolsal vilket måste planeras in då nya gymnasieskolan ska byggas så brandsystem och utrymningsvägar är dimensionerat för övernattning.

En eventhall kan byggas i samarbete med kommun och företag i Enköping. Jag är säker på att det finns företag som är villiga att gå in med kapital för att skapa denna mötesplats.

Enköping har med sitt läge en unik möjlighet att etablera sig som event-, mäss- och lägerstad men då måste vi våga skapa förutsättningar för att göra det. Dra ner på ambitionsnivån kring badhuset och skippa ”vattenlandstänket” och lägg de pengarna som en delfinansiering i en eventhall istället.

Med doft av VM //Ö

2 tankar kring ”Enköping får VM och visst kan Enköping bli Sveriges event- mäss och lägerstad……..

  1. Tomas Joelsson

    Kul med någon som kommer med konstruktiva ideér i samband med Enköpings utveckling.
    Har upplevt det som en rätt ”gnällig” debatt annars.

Kommentarer är stängda.