Ett badhus bakom ishallen?!?…nu får det tamejfan vara nog!

Så har nu ett tredje alternativ lagts fram av den styrande minoriteten Socialdemokraterna och Nystart Enköping, SNE. De vill placera den nya simhallen på Korsängsfältet, mellan vattenparken och Boglösavägen, dvs bakom Bahcohallen, på andra sidan Skvalbäcken. Nu har man lyckats få med sig Vänsterpartiet och därmed finns en politisk majoritet med hela 1 mandats övervikt i fullmäktige. Jag undrar vilket köttben SNE kastat till V för att få med dem på detta huvudlösa förslag?

Jag blir fullständigt galen på alla galna förslag som kommer från dessa tre partier.

Den nya placeringen är marginellt bättre än deras ursprungsförslag i att lägga huset i Gånstabacken. Oppositionen i detta fall består av M, C, L och MP. Samtliga dessa föreslår ett badhus på nuvarande parkering, i direkt anslutning till Idrottshuset, dvs man bygger ihop nya badhuset med Idrottshuset för att på så sätt få en samlad anläggning. Låter rimligt och fullständigt logiskt, oavsett partifärg. Vänsterpartiet har som huvudsakligt argument att de vill kunna bygga ett badhus utan att nuvarande verksamhet påverkas under byggtiden och därför ansluter de sig till SNE. Det V verkar fått om bakfoten är att ett simhallsbygge på Idrottshusets parkering ger precis samma resultat när det kommer till att befintlig verksamhet inte påverkas. Vad är det V inte förstår?

SNE, med Helena Proos och Anders Wikman i spetsen, hoppas att fler partier ska ansluta sig till deras förslag, för att få en bredare politisk majoritet. Det låter ju bra, men exakt vad i SNE’s förslag är bra att ansluta sig till?

Är det argumentet att deras val av plats är bättre för att ordinarie verksamhet inte störs under byggtiden? Nej! Oppositionens förslag har samma utfall.
Är det argumentet att det skapas en yta för utomhusbad? Nej! Det ska inte byggas ett utomhusbad för det är att kasta kommunala pengar i något riktigt onödigt. Vi har Mälarnära stränder för de som önskar bada utomhus.
Är det argumentet att SNE’s förslag redan är detaljplanerat? Nej! Vad jag förstår är oppositionens alternativ lika bra, då bygge på parkeringen även är detaljplanerat område.
Är det energilösningar? Nej! Ett badhusbygge på parkeringen har samma utfall.

Det SNE + V nu gör är att fullständigt köra över föreningslivet och den allmänna opinionen i frågan. Inte många föreningar står bakom ett delat bygge som SNE/V förordar av den enkla anledningen att det inte finns några fördelar med förslaget. Om det nu är så fantastiskt bra med delat badhus och idrottshus kan man undra varför det nuvarande huset inte byggdes som två separata byggnader?

Att nu ge sig på att baxa igenom detta med 1 mandats övervikt är att hånle åt Enköpingsborna i en fråga som är viktigare än 1 mandat. Jodå, ni har majoritet och faktisk makt att ta beslutet. Det är så demokratin fungerar. Jag noterar dock att 300-350 miljoner ska investeras i detta och att då totalt sakna förmågan att lyssna på vad Enköpingsborna tycker i frågan är häpnadsväckande. Jag är ganska säker på att det kommer att ge utslag vid kommande val, till SNE/V’s nackdel. Inte mig emot, men den lekstugan har då kostat oss ett badhus på fel plats, till ett pris av en tredjedels miljard.

Grattis Enköping!

Med doft av ilska och uppgivenhet //Öberg