Ett enigt konstitutionsutskott sänker regeringen….

Så har idag KU givit regeringen en historisk bakläxa i deras sätt att arbeta och bereda ärenden.

Historiskt?

Ja, för de 10 fall som KU givt regeringen underkänt har KU varit enigt i sitt beslut. Endast i två fall har SD reserverat sig. KU’s granskning avser regeringens första fyra månader, så det är en kort period som regeringen lyckats med denna bedrift.
image
Som ni säkert känner till, sitter riksdagens partier (inkl regeringspartierna) i KU. Här har alltså regeringspartierna stått bakom kritiken i 10 fall avseende deras egna partikamraters sätt att leda Sverige. Det är unikt och historiskt att opposition och regeringsbärande partier är så övertygande överens.

Det är ett absolut kvitto på att denna regering är en usel regering. De har inte bara ett svagt regeringsunderlag utan de personer som de facto sitter i regeringen, med Löfven som befälhavare, är usla.

De får bl.a. underkänt i hanteringen av Bromma flygplats, erkännandet av Palestina samt stoppet av Förbifart Stockholm. Flera statsråd får kritik i deras utövning och om inte Löfven tar denna kritik på allvar har han allvarliga problem.

Jag har i flera blogginlägg kritiserat regeringens många rent huvudlösa uttalanden, beslut (eller försök till beslut). Här bekräftas det med ett i betygsskalan stort F = Underkänt.

Pinsamt är vad jag sammanfattar det med.

Med doft av nyval, //Öberg