Ettårsjubileum för johanoberg.se…..

Så har det gått ett år(!) sedan www.johanoberg.se föddes och det första inlägget lades ut på nätet. Julafton 2013 fick jag bloggen av min dotter Ida och hennes fästman Toki. Sedan dess har drygt 59 000 besökare hälsat på och rekorddagen klickades bloggen av drygt 1800 personer. Jag har 43 st prenumeranter, vilka får ett e-mail varje gång jag bloggar. Praktiskt om man inte vill riskera att missa något.

image

Bilden visar månadsvis statistik. Ni har kommenterat mina inlägg 445 gånger, vilket jag uppskattar. Ni har även hållt en god ton gällande era inlägg, eftersom jag modererar alla kommentarer (dvs godkänner dem innan de publiceras). Inte ett enda inlägg har jag nekat publicering. Bra där!

Nu är vi inne på bloggens andra årsvarv och Din Haj i Nyhetshavet ska fortsätta tycka till om politik samt reflektera över livets gåtor och utmaningar. Jag sitter inte på sanningen, men försöker källforska och hålla mig till fakta så långt det är möjligt. Jag uppskattar de fall då ni ber mig korrigera detta, samt även påpekar om jag i något hänseende klivit över någon gräns av anständighet.

Det jag alltid försöker göra är att skilja mellan sak och person. Inom det politiska kan jag stundom gå till hårt angrepp på politiska partier och dess företrädare. Notera att detta inte är liktydigt med hur jag ser på dem som personer. Att sitta och dricka en kopp kaffe eller en öl med en åsiktsmotståndare har jag definitivt inga problem med.

Juldagen gryr och åter visar Enköping att solen skiner och himlen är klarblå. Dock visar temperaturen på minus 10 grader just nu, så det är att betrakta som myggfritt.
image
Ha en fortsatt bra jul och njut av sillen, glöggen och umgänget. Ber er även skänka de som har det svårt en extra tanke. Varför inte vara lite extra generös och skicka en 50-lapp till en organisation som gör skillnad för de som behöver lite extra hjälp? Det har jag gjort och det kan även du göra.

Med doft av glögg //Öberg