Politik

Ettor hyrs ut för 46 000 kr/månad…..

5 maj, 2015 0

Idag nås vi av att en fastighetsägare får upp till 46 000 kr/månad för att hyra ut ettor som flyktingbostäder för ensamkommande ungdomar.

Svarta rubriker och bl.a Expressen försöker nå ”fastighetsmagnaten” för en kommentar. Vad ska man säga om detta?

Drevet jagar fastighetsmagnaten och utser honom till syndabock. Detta sker i Mölndals kommun och där säger verksamhetsansvarige Birgitta Korpe att hon är kritisk till bolagets höga vinster.

Jag kan tycka att Korpe borde se över sina rutiner och till vem hon slussar pengarna till. Det luktar oerhört dålig upphandling att Mölndals kommun pumpar ut 46 lax för en etta. Det priset skulle vem som helst hyra ut en etta för, inklusive du, jag eller din granne. Att då media skjuter problemet på uthyraren istället för upphandlaren ter sig oerhört märkligt.
image
Detta slöseri med skattemedel måste stoppas och det är åter ett exempel på en när en del av vår offentliga sektor slarvar med att ta ansvar för att varje skattekrona spenderas på bästa och effektivaste sättet. Birgitta Korpe borde alltså städa upp i sin egen verksamhet i första hand istället för att skylla på någon annan för att det rinner pengar genom hennes händer.

Med doft av bristande ansvar //Öberg

Det finns 0 kommentarer