Politik

Expressens valdebatt visar åter på skillnader och märklig argumentation….

3 september, 2014 0

Här kommer en direktuppdatering från kvällens partiledardebatt som Expressen sänder.

Löfven säger att ”Ni i Alliansregeringen har konsekvent sänkt skatten och skolan blir lidande!” Men om det är problemet Stefan Löfven, varför går ni inte till val på att plocka bort jobbskatteavdragen (dvs en nettomånadslön för dig som jobbar) och återföra de miljarder du anser skolan sakna?? Det är ju så att (S) under opposition konsekvent motsatt sig alla förändringar på skattefronten men när det är dags för val, verkar motståndet vara som bortblåst. Dubbelmoral ”en masse”!

Och Jimmie Åkesson är tyst

Löfven blir totalt sågad då han inte kan ge besked i kärnkraftsfrågan. Alla partier har en åsikt men (S) har ingen koll och trots Energimyndighetens underlag. Annie Lööf påminde anyggt Löfven om detta, men Löfven kunde inte ge besked. Och hur ska han då få en enig regering om han inte ens kan ge besked om sitt eget partis åsikt? Den energitunga industrin sover oroligt idag och alla de som arbetar där.

Och Jimmie Åkesson är tyst

När det kommer till sjukvården är olikheterna idag för stora beroende på sjukdom och bostadsort. Här anser jag, oavsett vad Alliansen eller oppositionen tycker, att det är dags att göra sjukvården statlig, men den frågan kom aldrig upp.

Och när det kom till integrationen vaknade Jimmie till liv….jävla enfrågeparti och blir så trött på deras enfaldiga slutledningsförmåga där just invandrarfrågan är lösningen på alla Sveriges problem. Detta tog han upp i den sk slutpläderingen. Han ställer invandring mot välfärd. Lika korkat som att ställa försvaret mot välfärden eller ställa motorvägsbygge mot välfärden. Allt hör ihop och de enkla lösningar Åkesson och SD har är inte rätta lösningar som för Sverige framåt!

Tycker slutligen att debatten påvisade oenighet inom många frågor från röd/grönt. Inga klara besked om hur en ev sosseledd regering avser göra med energi, skatter, miljö och skola, för alla har så olika svar och vem kan tyda vilket som får störst genomslag i en regeringsbildning? Aliansen visade åter prov på enighet och klara besked. Visst lyfte vissa allianspartier upp deras kärnfrågor, men dessa är inget som i större omfattning kommer att påverka kommande mandatperiod.

Som politisk- och samhällsintresserad medborgare gillar jag temperaturen i debatterna och opinionsmätningarna eldar på argumenten än mer och utgången är trots allt inte helt given, även om det ser tufft ut idag!

Med doft av valspurt //Öberg

Det finns 0 kommentarer