Feminismen på väg att kantra?

Vi nås dagligen av inlägg på Twitter, Facebook och i tidningar där kvinnor uttalar sig rejält nedlåtande om det motsatta könet, dvs männen. Som äkta feminister hatar dessa bloggare, twittrare, artister och krönikörer oss män. De skuldbelägger män som kollektiv för alla tänkbara övergrepp och brott som begås mot kvinnor. Och när vi män försöker försvara oss mot dessa påhopp, blir vi än mer hatade.

Jag vill för ordningens skull ge er definitionen av feminism:
”Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att alla oavsett kön ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.”

Det en del av dessa hatande feminister gör är oerhört nära det vi idag kallar rasism. De pekar ut ett kollektiv, ca 50% av jordens befolkning, och utmålar oss som förbrytare och våldtäktsmän. Vi män förväntas sitta still i båten och ta skiten.

Nej tack!

FN definierar rasdiskriminering som: ”…varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.”

Feminister får gärna peka ut våldtäktsmännen och hustrumisshandlarna och rikta sin ilska mot dem. De får gärna driva dessa frågor, men peka fanimej inte ut mig som våldtäktsman. Det får banne mej vara nog med detta hatande till höger och vänster! Sluta att hata och älska istället alla de män som faktiskt gör bra saker. Jag kan lova dig att det finns fantastiskt många bra män där ute!

Feminister och öviga manshatare måste rimligen hata sin pappa, morfar, farfar och bror. Jag kan iallfall inte se någon selektering i hatet som vräks ut.
image
Lek med tanken att dessa kvinnor byter ut ordet ”man/män” till afghaner, judar, romer, samer. Skulle media, politiker och allmänheten fortfarande sitta still i båten och applådera dessa uttalanden? Skulle inte tro det….

Vi har under Almedalsveckan hört nästan alla partiledare uttala sig vara feminister. Med det sagt tar de rygg på hatet och den kollektiva utmålningen av att halva jordens befolkning är idioter, tafsare och våldtäktsmän.

Debatten om jämställdhet måste tas ned till den konstruktiva samtalsnivå vi hade innan hatets makt tog över. Vi är ett av världens mest jämställda land, men vi är ännu ej jämställda inom de mest grundläggande saker såsom lika lön för lika arbete, kvinnor i styrelserummen, hemarbete m.m. Men vi är på god väg och vi måste alla fortsätta gnugga på, med sakliga argument, i vår gemensamma strävan att uppnå likabehandling. Fortsätt diskussionen kring förhandlingsborden och i de politiska rummen samt för en offentlig debatt utan hat. Stäng käften på manshatande feminister som tror de gör nytta, när de i själva verket gör det direkt motsatta! Här kan ni kvinnor vara aktiva och sätta tonen på de som går över gränsen, för oss män lyssnar hatarna inte på.

Jag då?

Enkelt… Jag definierar mig inte som feminist. Jag definierar mig som en världsmedborgare som tror på alla människors lika värde. Simple as that…

Med doft av kvinna, //Öberg

1 tanke kring ”Feminismen på väg att kantra?

 1. Jocke Dahlin

  Klart dom hatar.
  Feminismen idag går ut på att allt ont begås av män, och deras bild av män är summan av allt elände som pågår i världen.
  Man vill självklart inte trassla in sig i att det är vissa män som utövar våldtäkter och andra brott. Då flyttas ju fokus från män vs. Kvinnor.

  Men det blir ju enfaldigt till slut, det är ju som att diskutera invandringspolitik med SD.

  Sverige är som sagt ett av världens mest jämställda land. Det vill man inte prata om man är feminist.

  Sverige är också ett av världens mest sekulära land, sambandet mellan det och jämställdheten törs man definitivt inte diskutera.
  Det finns alldeles för många fallgropar.

  Nej, säkrast är att köra på anklaga män och skulle man inte trots ansträngning hitta ett könsrelaterat problem så kan man alltid skylla på samhället.

Kommentarer är stängda.