Feministiskt Initiativ – En snabbis!

Dagens lunchreflektion med anledning av att Feministiskt Initiativ (FI), med Gurdrun Schyman i spetsen, får hiskeliga 3,2% i EU’s väljarbarometer!

FI har kanske gjort sig mest känt då Gudrun eldade upp 100000kr under ett event på Gotland och Almedalsveckan då hon och hennes parti protesterade mot löneskillnaderna. En i mina ögon smart PR-kupp som gav stort eko, till en låg kostnad. Efter att idag läst en krönika i SvD konstateras att FI är bra på att elda pengar och 100000 är bara en smekning i vad som komma skall, om de får politiskt inflytande.
Gudrun-Schyman-660
Saxtat från en krönika i SvD: ”Feministiskt initiativ vill skrota kärnkraften, införa ett slags medborgarlön genom socialförsäkringssystemen, avskaffa försvaret, höja a-kassan och underhållsbidraget, kvotera barnbidraget, kvotera bolagsstyrelserna, kvotera föräldraledigheten, kvotera bidragen till idrottsföreningar, avskaffa vinster i välfärden, öka statsbidragen till offentlig sektor, avskaffa rut och rot, stoppa vapenexporten, avskaffa förskoleavgifterna, ge papperslösa rätt till socialbidrag, avskaffa straffet utvisning, skapa ett tredje juridiskt kön, införa köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning på dagis, förbjuda djur på cirkusar, samt införa en typ av månggifte, för att bara ta ett axplock. Och detta ska betalas med sex timmars arbetsdag.”….

Så här har vi alltså 3.2% av Sveriges röstberättigade som säger sig ligga bakom FI’s värderingar. Jag baxnar. Det här är på gränsen till att vara värre än SD, för hur den ekonomiska kalkylen ser ut för dessa löften och idéer törs ingen vettig människa tänka på. Och att t.ex. avskaffa försvaret, införa medborgarlön och slutligen införa köttfria måndagar är ju så huvudlöst att jag baxnar.

Deras paroll är ”Ut med rasisterna – In med Feministerna”. Jag säger; ”Ut med Feministisk Initiativ – In med valfria alternativ”

3,2%…..är Sveriges vuxna befolkning inte klokare än så?

Med doft av galenskap //Ö

8 tankar kring ”Feministiskt Initiativ – En snabbis!

 1. ErikLtz

  Det anses ofint att hävda att väljare skulle ha fel, men man måste ju tvivla på insikterna hos vissa grupper. Hos nassar och vänsterextremister, hos främlingsfientliga och hos de som läst FI:s program och ändå säger sig vara för. Men allra mest de uppåt och ibland över 50% som tror att s-mp-v vill och kan styra Sverige utan ekonomiskt moras – ett moras som drabbar de svaga i samhället med minst marginal värst 😐

  Det finns naturligtvis enskilda saker som kunde gjorts annorlunda och bättre under de senaste mandatperioderna, men jämfört med omvärlden har Sverige klarat sig exceptionellt bra – så hade inte varit fallet med en ”röd-grön röra” vid makten – garanterat.

 2. Ida

  Det bästa med F! är att övriga partier tvingas diskutera jämställdhet, ta ställning och senare också (förhoppningsvis) våga lägga in mer feminism i sina agendor.

  Mycket må vara nonsens och korkat, men att kvotera bidragen till idrottsföreningar, skapa ett tredje juridiskt kön, förbjuda djur på cirkusar och tvinga in mer veg i samhället är ju fantastiskt. Kanske inte begreppet köttfri måndag (haha!), men man kan tex styra mycket med skatter & dyl så att folk äter bättre, det vinner alla på.

  I övrigt tycker jag att det är tråkigt att F! måste vara så vänsterorienterat, det vore härligt med ett feministiskt högerparti. Det hoppas i alla fall jag på till nästa val.

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Sverige är idag en av världens mest jämnställda länder. Det innebär inte att vi ska vara nöjda med nuläget, men att se den agenda Fi har, gör mig oroad. Den sortens feminism vore en katastrof för Sverige som nation och välfrdsstat. Tvinga folk att avstå kött? Det är så mycket Nordkorea att jag av ren jävlighet kommer att öka mitt köttintag.

   1. Ida

    Ang kött. Som jag sa, Jag tycker inte att man ska tvinga eller bestraffa de som äter (mycket) kött utan hellre kanske då belöna de som väljer veg. Till exempel genom olika beskattning på produkterna. Precis som att det skall vara billigare att äga en miljöbil kontra vanlig bil osv. Köttindustrin är åt helvete för såväl miljö, hälsa och såklart för alla djuren.

    Ang feminism. Det känns så himla långt kvar så många gånger att man inte ens orkar ta tag i det. Sverige må ligga långt fram, men det finns så mycket kvar att göra. Det är det bästa med F! – Att de driver viktiga frågor framåt. Sen vill jag Aldrig i Livet ha dem som regering, men det är en annan femma.

 3. Göran Södergran

  Som tur är, håller inte befolkningen med dig där. Opinionsläget speglar vad folk sätter i betyg på den förda politiken och att ligga på runt 37% som sittande regering, måste vara sämst i modern tid. Folket ger helt enkelt Reinfeldt & co icke godkänt!

  Jag hoppas det håller i sig

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Om alternativet till dagens regering är Fi, blir jag oerhört mörkrädd och oroad…och de som inte ger regeringen godkänt har inte riktigt insett hur bra vi har det i Sverige, framförallt med tanke på hur världsekonomin sett ut de senaste 5 åren med Eurokris, finanskris m.m. som vi inte varit i närheten av sedan recessionen på 1920-talet.

 4. Göran Södergran

  8% arbetslöshet totalt. 25% bland ungdomar. Vi har det bra i Sverige tycker du. Men glömde vi inte de arbetslösa? Tycker de oxå att vi har det bra?

  Fördelningspolitiken är åt helvete!

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   25% bland ungdomar är en statistisk habrovink eftersom t.ex studenter som inte jobbar finns i den statistiken, som exempel. Sedan är 8% självfallet en för Sverige hög siffra och den förväntas falla kommande 3 år. Men att höja skatten (som är din lösning på allt, precis som SD ser invandringsproblemet som orsaken till allt) för att sänka arbetslösheten leder ju till att du får mindre i plånboken, mindre att handla för, äta på restaurang m.m. = mindre efterfrågan = mindre produktion = lägre intäkt inom företagsbeskattningen då vinster faller och sedan varsel… bra medicin det där med skattehöjning för att skapa jobb…

Kommentarer är stängda.