Förbifart Stockholm och annat i tanken….

Konstaterar att regeringen Löfven sitter i knät på (MP) på ett i mina ögon tragiskt och oerhört kostsamt sätt. Ta förbifart Stockholm, som av (MP) nu stoppats, till en kostnad av 4 miljoner….per dag! 4 miljoner! I mina ögon borde det vara straffbart att agera på detta sätt, för just förbifart Stockhom är inte en Stockholmsfråga, utan en riksangelägenhet av stora mått. E4:an går som en aorta genom Sverige, från Helsingborg upp till Haparanda, och Stockholm är kroppspulsåderns åderförkalkade del som gör att landet inte mår 100% bra. Att då politiker tillhörande (MP) och en (S)-statsminister som inte vågar slå näven i bordet agerar så att åderförkalkningen utvecklas ytterligare är hjärnsläpp som saknar motstycke i svensk infrastrukturhistoria.

Finansieringen av förbifarten skulle ske via trängselskatten i huvudsak och (MP) vill nu istället köpa SL-bussar för pengarna och be Löfven om statliga pengar till bygget. Problemet är ju att finansminister Andersson sitter med ”tomma lador” och att fler SL-bussar ska underlätta för den tunga trafiken från Helsingborg till Haparanda genom Stockholm förstår inte jag. Undrar om (MP) förstår det?

Jag har i tidigare blogginlägg hävdat att (MP) är ett i många fall lika stort ”hot” mot Sverige som (SD), fast på olika sätt. (MP) är i mina ögon företagarfientliga (och därmed ett hot mot Sverige som välfärdsstat) och förstår inte kopplingen mellan fungerande infrastruktur för industrin, bra energiförsörjning och en miljöpolitik som inte dränerar vår ekonomi.

Jag är inte emot en fungerande miljöpolitik, men en miljömiljon satsad (eller beskattad) på industrin i Gävle ger inte samma miljövinst som en miljon på industrin i Kuala Lumpur. Stå i rusningstrafik i respektive stad så förstår ni vad jag menar, vad gäller luftkvalitét.

Det är dags för politikerna att se sunt på hur skattemedel ska hanteras. Att stoppa ett infrastrukturprojekt som förbifart Stockholm av, som jag ser det, ideologiska skäl är inget annat är ren galenskap. Då har man inte förstått hur Sverige fungerar och därmed är (MP) i detta fall diskvalificerade från att sitta i en regering, vilket jag ansett de vara från första början.

Med doft av galenskap //Öberg

1 tanke kring ”Förbifart Stockholm och annat i tanken….

  1. Larz Lunebrg

    Hade jag varit Löfvén hade jag låtit Alliansen styra vidare och gett ett löfte om aktivt stöd i Riksdagen. Då hade han fått de samarbetspartners han hoppades på innan valet och Sverige hade mått mycket bättre.
    Med en doft av förnuft.
    Larz

Kommentarer är stängda.