”Fredens religion” visar sitt rätta ansikte…..

Rubriken på dagens blogginlägg är ett citat från vår vice talman, Björn Söder (SD), med anledning av de senaste dagarnas händelser i Paris. image Det Söder gör, enligt min tolkning, är att han ironiserar över det faktum att attentatsmännen var muslimer och därmed drar Söder ett likhetstecken mellan alla muslimer = terrorister. Samma liknelse gjorde inte Söder då Breivik greps, dvs kristna = terrorister.

Att peka ut en religion eller folkslag som ansvarigt för det som nu skett i Paris är typiskt partier liknande SD. Vi kan se att deras ”systerpartier” i Europa drar samma slutsatser och nu är alla muslimer terrorister. Det får mig att må illa.

Det Söder missar är att muslimer verkar skjuta muslimer och detta utan pardon. image Strax efter attacken mot tidningsredaktionen i centrala Paris, blev de två attentatsmännen beskjutna av en polis och eldstrid uppstod, på öppen gata. Polismannen blir träffad och faller till marken, varvid attentatsmännen går fram. Med bara 20 centimeters avstånd från polismannens huvud avlossar de ett dödande skott och åker sen vidare och flyr ut ur Paris.

Denna polisman var troende muslim.

Björn Söder. Fredens religion visade sitt rätta ansikte. Denna polisman försökte stoppa två attentatsmän från att begå fler mord och fick betala med sitt eget liv. Detta gjorde han för min skull, din och övriga världsmedborgare som tror på frihet, öppenhet och en våldsfri värld. Att Björn Söder på detta sätt åter visar sitt förakt mot muslimer som grupp, istället för att visa förakt mot kriminella individer (oavsett deras hudfärg, religion eller etniska bakgrund), visar på SD’s egentliga agenda och syfte.

Detta uttalande kastar även en tung skugga på de som faktiskt röstar på SD. Utan dessa röster skulle han inte sitta i riksdagen och vara Sveriges vice talman. Oavsett orsak till att en röst hamnar i deras ficka (åldringsvården, skolan, försvaret m.m.), blir rösten också näring till uttalanden som Söder vräker ur sig. Det ansvaret kan ingen ducka för.

Jag skänker mina tankar till den tappra mördade polisen och övriga offer i veckans terrordåd. De har fallit offer för terrorister, och inget annat.

Med doft av sorg //Öberg

1 tanke kring ””Fredens religion” visar sitt rätta ansikte…..

 1. elisabeth

  Hej Johan, har nu följt din blogg ett tag, gillar mycket av vad du skriver. Dock tycker jag att du går i samma spår som SR vad gäller synen på terrorism. Hörde inte programmet, men det räcker gott att läsa Dick Erixon kloka analys.
  Läs vad han skriver om Breivik, som du också refererar till.
  Läs också hur han kommenterar din namne Johans (Norberg) krönika, vilket manar till eftertänksamhet.
  http://erixon.com/blogg/

  Kan också tipsa dig om att följa en annan Johan (nämligen S-märkte Westerholm), som är stor favorit hos mig. Westerholm är vass!
  http://www.ledarsidorna.se

  Ha det!
  Elisabeth

Kommentarer är stängda.