Fridolin, Tord Lundström och Movember…

Utbildningsminister Fridolin har idag sagt att ”jag skiter i vad mina väljare tycker”. Bra förhållningssätt i hur man som minister uttalar sig och om jag vore Miljöpartist skulle jag bli grymt besviken på ett sådant uttalande.

Miljöpartiet kan tydligen frångå sina hjärtefrågor hur mycket som helst, bara för att få sitta i Rosenbad. Att de inte lämnat regeringen vid det här laget är för mig helt obegripligt.

I övrigt gratulerar jag idag en av de riktigt stora hockeyspelarna i Brynäs IF – image Tord Lundström som idag firar sitt 70:e jordvarv. Stort! Grattis Tordan!

Rundar av med att konstatera att Movembermånaden tickar sina sista minuter för i år. Round Table ser ut att vinna lagtävlingen med tokfet marginal. image Jag känner mig oerhört stolt över att en gång fått tillhöra Round Table (vid 40 år fyllda kastas man obönhörligen ut ur organisationen). Starkt jobbat med Movember 2015, där jag fick förmånen att skicka in 4 447 kr, som blev nettoöverskottet från Facebookfesten i mitten av denna månad.

Avslutningsvis rusar vi nu in i årets sista månad. Vintern kopplar sitt mörka grepp runt Sverige, men vi slåss mot mörkret med tända ljus, julbelysning i träd och på hus samt adventsstakar i våra annars mörka fönster. Det känns okej och varför inte krydda ljuset med att skänka en extra slant till en välgörenhetsorganisation istället för den där ”onödiga julklappen” som ändå ingen behöver? Det är bra för samvetet, mottagaren och miljön.

Med doft av glögg, //Öberg