God Jul mina vänner!

Vi närmar oss julen med en rasande fart och för många av oss innebär det ledig tid med god mat och umgänge med nära och kära. Visst har vi alla överlag ett socialt och utåtriktande förhållningssätt, men hur är det egentligen med den sociala biten då det kommer till storhelger m.m. Det är kanske så att vi har vänner som saknar den familj/vänner som vi alla tror att alla har?

Alla kanske inte har den möjligheten att fira jul som ”den borde firas”. Det kan bero på arbete, komplicerad familjesituation eller andra orsaker. Jag vill tillägna detta inlägg till er som inte har vännerna nära, barnen omkring er (i de fall ni har barn ) utan bara är rätt och slätt ensamma hemma.

Det kan vara frivilligt val. Okej! Men då det är ofrivilligt blir det jobbigare. Det kan vara jobbigt att svara på dessa ständiga frågor om ”Jaha, hur ska du fira jul i år?” när svaret är ”Ensam” och du svarar istället med en vit lögn och på julafton sitter ensam hemma.

För dig höjer jag mitt glas och önskar dig en God Jul. Jag hoppas vi alla kan anstränga oss lite extra inför dessa storhelger och bjuda in en vän som kanske sitter ofrivilligt ensam hemma. Våga fråga på riktigt och inte schablonmässigt så har du hjälpt en vän!

Med doft av must //Ö

6 tankar kring ”God Jul mina vänner!

  1. Lars Borgkvist

    Sverige stannar inte för att det blir helger. Själv jobbar jag dag före julafton, julafton, juldagen, annandag jul, dag före nyårsafton och nyårsafton. Pengarna strömmar in och folket jublar. Må för övrigt så grankott, som Nicke Lilltroll sa. GOD JUL O GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

  2. Hans Svensson

    God Jul ”Bloggmaster”. Skall bli ett sant nöje kommande valår och följa när du går bärsärk i Enköpingspolitikens vindlingar. Go go go!

Kommentarer är stängda.