Enköping, Sport & Idrott

Halvmesyrer och brandsläckning….

12 september, 2016 0

Varför i hela friden kan inte de styrande politikerna (Socialdemokraterna och Nystart Enköping) ta ett samlat grepp om idrottsfrågan?

Min fråga kommer såklart med anledning av att S/NE nu vill lägga 14 miljoner på att anlägga löparbanor och ytor för friidrottens kastgrenar på Korsängsfältet. Om jag vore ledare i EAI, som i över hundra år verkat för att ungdomar ska engagera sig i friidrotten, skulle jag bli vansinng på ett sådant beslut.

Har S/NE talat med EAI och andra föreingar som nyttjar dagens idrottsanläggning på Enavallen? Med S/NE’s beslut delas friidrotten på två separata platser, ett par kilometer från varandra. EAI måste nu ha ledare på båda platserna, istället för att kunna köra samordnat på ett och samma ställe. Inte optimalt, då ledare som bekant inte växer upp som kantareller i en höstig skog.

Förslag från Hajen! – Läs och agera.

Låt ett byggföretag bygga en helt ny fotbollsarena (huvudarena) för våra topplag på Korsängsfältet, i höjd med Bredsandskorset och in mot Bahcohallen. Låt även detta byggföretag bygga en komplett friidrottsanläggning och inomhushall för dessa idrotter, att nyttjas även för annan idrott såklart.

I utbyte får samma byggföretag hela fastigheten som Enavallen idag vilar på, dvs A, B och C-plan plus Teknikcentret. Låt företaget exploatera området med en helt ny stadsdel som förtätar staden, ökar köpkraften i centrum samt skapar underlag för fler krogar, restauranger, pubar m.m.

När ni nu tar mitt beslut och omvandlar det till faktisk handling, kan ni på en gång bygga nytt gymnasium. Gör det med rätt tanke, från början…dvs klassrummen ska vara godkända för övernattning för de som kommer på läger och turneringar. Nya gymnasieskolan integreras med kulturskolan där gymnasiets esteter kan nyttja samma ytor som kulturskolan. Skapa en ny huvudscen istället för Joar Blå som kan nyttjas av estetlinjen, kulturskolan samt privata alternativ (Street Feet, Ena Bugg & Swing m.m.). Flytta stadsbiblioteket till gymnasieskolan, vilket ger ännu fler samordningsfördelar. Låt restauranglinjen ha sitt kök i skolan och låt eleverna äta maten, som ett komplement till skolbespisningen.

Med ett nytt gymnasium placerat längs Torggatan (där bl.a. Taxi Enköping har sitt kontor), frigörs ytan där det gamla gymnasiet idag ligger och kan bebyggas med bostäder, eller i bästa fall, en Eventhall.

Sluta klippa och klistra. Ha en strategi. Fokusera på Lägerstaden Enköping och jag garanterar att vi varje helg kommer att ha hundratals ungdomar i Enköping på läger inom ishockey, konståkning, innebandy, vattensport, handboll, friidrott, fotboll, rugby m.m. Dessa hundratals ungdomar tar med sig föräldrar, som ska bo, äta, shoppa och sysselsätta sig medans ungarna tränar.

Trycket på arenor i Stockholmsregionen är högt och Enköping ligger nära. Vi har allt att vinna på en satsning nu och inte klipp-&-klister.

Rätt satsat skapar vi fler arbeten som ger klirr i skattkistan. Enköping blir en attraktiv stad och intressant besöksmål och det skapar tillväxt samt högt utnyttjande av lokaler och utomhusytor.

Bara gör’t!

Med doft av visioner, //Öberg

Det finns 0 kommentarer