Politik

Heder åt Nobelstiftelsen……

14 oktober, 2014 3

Nobel ”Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande demokratiska principen om alla människors lika värde – oavsett hudfärg, härkomst eller religion. Nobelstiftelsen väljer därför att inte bjuda in Sverigedemokraterna till årets Nobelfestligheter”, skriver Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten i en kommentar till TT.

Enough said…

Med doft av kurage //Öberg

Det finns 3 kommentarer

 • Liberal, emot SD skriver:

  Herregud… Menar du verkligen allvar med det här? Invandrarna som kommer till Sverige med bakgrund i Syrien där de levde ett gott liv, hade hus, kanske en egen klinik, egen bil, ja helt enkelt välutbildade och bra rull på pengarna, kommer till Sverige. Väl i Sverige så möts dom inte riktigt av vad de trodde skulle vänta… Det finns nämligen varken jobb eller bostäder. De hamnar i nått slags kollektivboende där deras liv går ut på att äta och sova och VÄNTA. Vänta på att något ska ske. Senast igår kunde vi läsa i expressen där en syrisk flykting säger att han ångrar att han flydde till Sverige.

  http://www.expressen.se/nyheter/jag-angrar-att-jag-akte-till-sverige/

  Här kan du läsa.

  Expressens journalist nämner i inslaget att sveriges migrationspolitik har havererat. Det finns dock fortfarande bara ett parti som inser allvaret i problemet men då hävdar till och med du att de är odemokratiska. Frågan är ju om det faktiskt inte är lite odemokratiskt att stänga ute politiska meningsmotståndare. Folk som du, som trycker ner SD, istället för att ta debatten, det är ert fel att partiet har fått så starkt fäste. Ni inser inte det själva, för ni är så fruktansvärt naiva och tror att ni kommer rädda världen över en natt. Det är pinsamt. Även om SD är ett parti med rasistiska rötter så är det folk som tänker och agerar som du, som gör att de drar åt sig röster som en magnet drar upp nålar.

  Det är synd, men när till och med journalister går ut och säger att det har havererat, och flyktingarna hellre lever kvar i krigets helvete, ja då är det nog dags att ta debatten. Annars är risken stor att SD växer sig ännu starkare.

  • Johan Öberg skriver:

   Jag har aldrig sagt att vi inte ska ta debatten med SD. Tvärtom, dematten ska tas, men det är inte liktydigt med att de blir rumsrena. //Öberg

   • Liberal, emot SD skriver:

    Vad sägs om marxister på Nobelmiddagen då? Smaskigt….

    Här hör man inga komenterarer om extremism eller tvivelaktig bakgrund.