Hockey – Kvalserien…

Det ser ut som om AIK, Djurgården, Örebro, Västerås och Malmö är klara för Kvalserien i hockey. Ett lag ska läggas till i det förkval som ska spelas och det är fyra lag som i en serie ska fajtas om den sista kvalserieplatsen. Karlskoga, Karlskrona, Mora och Rögle. Att tippa utgången av den 4-lagsserien är stört omöjligt….Karlskoga blir mitt tips.

Så, vad har jag att tycka till om detta?

1. AIK vs Djurgården i kvalserien = 2 kokheta derbyn. Idrottsmässigt en succé, men i övrigt en trolig katastrof. Om det visar sig att jag är fel ute i min domedagsprofetia är jag den förste att be om ursäkt! Det kommer att krävas en belägring liknande Krimhalvön att säkra liv och egendom inför dessa derbyn, tyvärr. Jag skulle helst se att dessa spelas utan bortasupportrar. Det skulle ge en massiv matchinramning för resp hemmalag och en ”tävling” mellan de två lagens klackar i att leverera det bästa hemmaarrangemanget. Det skulle även ha en positiv effekt då hemmalagets supportrar kan ta med familj, barn m.m. och se ett klassiskt derby.

2. Läste på en kvällstidningssida om att en ledande person inom Färjestad ville stänga SHL. Argumentet var helt vridet: ”Lag som har en budget och organisation för SHL-spel ska inte kunna riskera att åka ur SHL bara för att två målvakter blir skadade…”. Hur kul skulle Kvalserien bli utan möjlighet att avancera upp en division?!? Färjestad verkar ha tappat fotfästet om det idrottsliga. Ingen idrott ska ha en stängd liga. Lag ska utsättas för risken att åka ur, likväl som att lag ska ha en möjlighet att gå upp. I båda alternativen på strikt sportsliga skäl!

3. I mångt och mycket kan jag tycka Kvalserien vara hetare och intressantare att följa, jämfört med SHL’s kvarts-, semi- och de 3-4 första finalmatcherna. SHL kan vara målsnålt och rädslan att förlora är större än viljan att vinna…som grädde på moset går alla slutspelsnivåer i bäst av sju matcher….lite gäspvarning faktiskt. Kvalserien är mer ”allt att vinna” där varje match är het som tusan och offensiv och frejdig hockey. Gillar´t!

Så, vad säger Hajen om utgången av Kvalserien? Som vanligt är den svår att tippa och i år är den nog svårare än svårast! Jag tror på Örebro och AIK till SHL nästa säsong, med Djurgården som outsider. Men jag sätter inte mer än 100 spänn på det tipset och går det in skänker jag beloppet x 5 till Min Stora Dag. Går det inte in skänker jag samma summa. Simple as that!

Med doft av slagskott //Ö

1 tanke kring ”Hockey – Kvalserien…

  1. Göran Södergran

    Färjestad satte fingret på det stora problemet med upp och nerflytt. Säg att AIK åker ur. Då ser AIK,s ekonomi ut så här. 2013/2014 omsättning 125 mille (gissar) 2014/2015 omsättning 30 mille. Det får enorma följdverkningar i en klubb som byter serie. (Även motsvarande handikapp uppåt) vilken förening/ företag klarar sånt?

Kommentarer är stängda.