Hur bullbak med Anna Book kan vara hetare än främlingsfientlighet…..

Tidningarnas Telegrambyrå låter meddela att slutdebatten inför EU valet, som sändes i SVT, sågs av 524 000 personer. En okej siffra kan tyckas. Men när vi samtidigt nås av siffran 684 000 som såg på ”Kändis-Sverige bakar” i TV4, med Anna Book och Dick Harrysson i degbunkarna, blir jag oerhört ledsen, besviken och orolig.

524(bild från Enköpings-Posten)

Med knappa 10% till Sverigedemokraterna och som grädde på moset vänsterradikala FI’s nya mandat i Europaparlamentet blir tittarsiffran för bullbaket än märkligare. Är det så att våra politiker, media och andra intresseorganisationer misslyckats så fatalt att Anna Book drar mer än värdet i att försvara demokratin i Europa? Jag gråter inombords över konstaterat faktum.

Sverige är inte ensamt om att rösta fram utlänningshatande partier, så vi sitter verkligen inte i en unik sits. Jimmie Åkesson beskrev i oktober 2009 islam och islamisering som ”vårt största utländska hot sedan andra världskriget”. Partiet har kört med paroller som ”Ge oss Sverige tillbaka!” och skriver i sina politiska riktlinjer bland annat att ”i dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer”.

Islamiseringen är ju ett mantra för dessa Sverigedemokrater och de månar om vårt svenska kulturarv.

Jag har en direkt fråga till er Sverigedemokrater. Varför ger ni er inte på den ständigt ökande amerikaniseringen av Sverige? Vi ser vårt svenska kulturarv spädas ut då Mc Donalds och Starbucks breder ut sig som en präriebrand och vi dricker Coca-Cola som aldrig förr. Till och med våra svenska traditioner är under attack från USA då vi t.ex. firar Haloween enligt amerikanska seder. 181_686x309 På bio ser vi ständigt amerikanska filmer och vår TV är fylld av propaganda och vi ser den amerikanska kulturen som sakta kryper in i vårt svenska kulturarv. Barnen äger en iPhone och iPad, klär sig enligt amerikanskt mode med baseballkepsar, hängiga byxor och glider runt på skateboard.

När ska Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna göra allvar av sin politik och följa sin partilinje? Hur kan SD dag efter dag acceptera den pågående amerikaniseringen av Sverige? Kom ihåg vad ni säger: ”I dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer”. – Dags för er att leva upp till er politik. Först då kan ni tas på allvar.

Med doft av inkonsekvens //Ö