Jazzriksdagen flyttas från Enköping….

Lars Wall, ordförande Enköpings Musikklubb, har ondgjort sig över att Jazzriksdagen inte läggs i Enköping pga Enköpings kommuns ovilja att sponsra evenemanget. Ca 100 delegater skulle besöka staden och genomföra möten och i övrigt visas runt i Enköping m.m. Ett gott initiativ såklart, men att ge kommunen skulden för att arrangemanget nu flyttas till annan stad är i mina ögon att gå för långt.

Åter ser vi ett exempel på en vuxenförening som ”kräver” att kommunen ska stödja en verksamhet. Det Lars Wall inte redogör för är VAD kommunen ombads att sponsra. Enköpings Musikklubb ville att Enköpings kommun skulle betala en middag på Haga Slott till en kostnad av 571kr/person, totalt 100 personer, dvs drygt 57000kr.

Skulle kommunen beviljat detta, ställs vi inför ett dilemma. Ta t.ex den hockeyturnering som i mellandagarna körs i Bahcohallen och som lockar hit lag, ledare och föräldrar från hela mälardalen. Då borde följdaktligen ESK, som arrangörsförening, kräva av kommunen att samtliga ledare från alla lag ska bjudas på en 3-rättersmiddag på Haga Slott. Bara ett av många exempel.

Jag uppmuntrar verkligen alla föreningar att göra sitt yttersta för att dra hit arrangemang till kommunen, men att kräva kommunal sponsring är i mina ögon att budgetera fel. Om då kommunen säger nej, är det inte kommunens fel att arrangemanget inte genomförs. Om Musikklubbens kalkyl står och faller med att bjuda på en middag på Haga Slott har man räknat fel och kommunen ska inte beskyllas för att vara snål och motarbetande.

Jag är tacksam för att kommunen resonerar klokt och inte engagerar sig ekonomiskt sig i dylika evenemang. Det är inte en kommunal angelägenhet utan de pengar som Musikklubben äskade kan och ska användas på ett klokare sätt, till gagn för oss medborgare.

Med doft av rättvisa //Ö

1 tanke kring ”Jazzriksdagen flyttas från Enköping….

  1. Pereric Öberg

    Ditt inlägg luktar gott!
    Jag är också tacksam för att kommunen håller i ”våra” pengar i sådana fall.
    Som medlem i Hanverksföreningen här i stan så sköter vi sådant med egna medel.
    Pereric

Kommentarer är stängda.