Kartläggning av IS-terrorresor från Sverige…

Jag vill inleda med att ödmjukt konstatera att min blogg de senaste dryga 48 timmarna exploderat när det gäller besökare. Inlägget innan detta har lästs av 122 000 personer och detta på bara drygt två dagar! Mitt tidigare dygnsrekord låg på 1800 besök och igår slogs det med råge då 72 000 besökare hittade hit. Jag har fått nära 200 kommentarer på inlägget och inte en enda har jag stoppat från publicering. Tack för era kloka inlägg och ni har överlag hållit en mycket god ton. Jag delar inte alltid era åsikter, men jag gillar motvind. Det berikar och är lärande.

Tack! Fortsätt läs och framförallt kommentera!

Nu över till nästa ämne. Socialdemokraterna vill skärpa jakten på de galningar som från Sverige reser för att kriga för IS. Då Miljöpartiet har en avvikande åsikt i frågan (hur fan man kan ha det…), skapar det spänningar mellan de två svenska regeringspartierna.

Sossarna vill satsa på masslagring av uppgifter om flygpassagerare, för att se resemönster och då kunna fånga upp de IS-sugna terroristerna. Miljöpartisterna är, inte förvånande, negativt inställda till ett dylikt system.

– ”Vi ska inte skapa fler höstackar att leta nålar i, säger Carl Schlyter (MP)”.

Herrejösses! Dags att vakna nu alla träd- och terroristkramare i regeringen! Jag kan inte tolka det som annat än terroristkramare, för när det gäller frågan om att stoppa svenskar från att resa och kriga för IS kan inga medel vara för starka. Jag vill inte se MP skrika om att det är ett intrång i den personliga integriteten, för alla som har rent mjöl i påsen har inget att vara orolig för. Det är buset som ska fastna i nätet.

IS (Islamiska Staten) begår dagligen oerhörda övergrepp mot människor som är av annan tro, hudfärg eller etnisk bakgrund. De korsfäster barn och vuxna, brände nyligen en tillfångatagen stridspilot från Jordanien levande(!), knuffar ut homosexuella från höga torn, summariska avrättningar och våldtäkter i mängder.

Väst ser på och inte mycket görs för att stoppa vansinnet.

Under andra världskriget fanns de sk ”Vita Bussarna” som transporterade flyktingar till Sverige. Dags att ordna med ”Vita Flygplan” och flyga hem barn, kvinnor och andra utsatta flyktingar från de överfulla flyktingläger som byggs upp i regionen.

Miljöpartiet måste därför sänka garden, ansluta sig till Löfvens taktik och godkänna en ökad övervakning i syfte att fånga upp fler som reser till IS för att begå dessa övergrepp. Allt annat är att vända humanism och medmänsklighet ryggen.

Med doft av medmänsklighet //Öberg

3 tankar kring ”Kartläggning av IS-terrorresor från Sverige…

 1. Per-Arne

  Hmm, borde detta då inte också gälla presumtiva våldtäktsmän och andra potentiellt kriminella.
  Vart drar man gränsen?
  OBS att jag på inget sätt är emot denna typ av kartläggning men riskerar detta inte bli en typ av motsägelse emot; bara för att man är somalier, svensk eller av annat ursprung så innebär detta inte att man är en potentiell våldtäktsman?

 2. Ezatollah

  Eftersom så många ”flyktingar” reser hem och krigar betyder det att de som kommit i flykt inte är flyktingar . Snarare är de ekonomiska flyktingar som sökt sig till Sverige. Jag skäms

 3. Martin L

  Vi ska komma ihåg att anledningen till att Sverige har gått från ett relativt harmoniskt land med få problem, till ett land med döds-och skottskjutningar, gruppvåldtäkter, personrån, äldrerån, gängbildning, socialt utanförskap, havererad skola mm är tack vare massinvandringen, nu har vi ännu ett samhällsproblem att tillskriva denna politik, islamisk terrorism.

  För 25 år sedan varnade Sverigedemokraterna för detta, då skrattade alla. Nu är vi där.

  Man bör undvika att skapa situationer med svårhanterliga problem helt i onödan, detta då det finns en hög risk att de inte kommer att kunna lösas.

Kommentarer är stängda.