Löfven historiskt usel…..

Jag tänkte vänta med att blogga om Transportstyrelsens klavertramp och regeringen Löfvens efterföljande försök till mörkläggning.

Men jag är så jävla förbannad att jag inte kan vänta!!

Bild: Jeanders bildblogg


Vi har alltså en statsminister och regeringschef som inte har koll, eller blåljuger svenska folket i direktsändning. Oavsett vilket av alternativen som är sanning, är det åt helvete.

Löfven hävdar att han inte fick reda på ett skit om eländet före januari 2017. Samtidigt har han minst två statsråd som haft vetskap om skandalen i minst 12 månader innan Löfven påstår sig ha blivit informerad.

Statsministern menar att varje statsråd har ansvar för sitt departement och man kommunicerar inte mellan departementen och definitivt inte till sin regeringschef om man har information om något som INTE berör det departement man ansvarar för.

Ni hör hur det låter? Vattentäta skott. Ingen vågrät kommunikation utan bara lodrät.

Bild: Jeanders bildblogg


Med den strukturen (som Löfven är ansvarig för) kan man undra vad som krävs för att ett statsråd ska tillåtas kliva över den röda linjen. Om Arbetsmarknadsministern ser en ubåt i Stockholms skärgård, på sin semester, ska hon bara diskutera det i sitt departement? Löfven ska inte väckas, eller (gud förbjude) störas i sitt 60-årsfirande.

Statsråden och statsministern träffas regelbundet på regeringssammanträden, luncher och i andra inofficiella sammanhang. Att en händelse som angår rikets säkerhet inte skulle diskuteras då de träffas ter sig högst osannolikt.

Det begriper vem som helst, vilket alla förstår. Men Löfven står i direktsändning och försöker banka in en annan sanning.

Kan Löfvens räddning vara att detta briserar under semestrarna och att 2 veckors ytterligare bad och sol flyttar ned nyhetsvärdet en aning. Det vore i sådana fall förskräckligt.

Jag skulle vilja se folk på gatorna. Demonstrationer och äkta ilska över den flathet och försök till mörkläggning som en regering försöker sig på. För mörkläggning är precis vad de försökt åstadkomma, för de har inte heller informerat övriga partier i Utrikesnämnden (vilket regeringen måste göra då det gäller frågor som rör rikets säkerhet). Att Löfven nu duckat i 2(!) veckor och varit totalt anonym och oanträffbar visar på hur svag han är och att han inte inser allvaret i det som händer.

Jag kan inte se en annan utväg en att han lämnar in sin avskedsansökan till talmannen.

P.S. Löfven tillsatte Ibrahim Baylan som Samordningsminister med syfte att samordna regeringsarbetet. Var finns han och vilket ansvar har den liraren? D.S.

Med doft av mygel, //Öberg