Märkligt med försvunnet plan…..

Teknik 2014 innebär att det går att blogga sittande i en flygstol ca en mil i luften, på väg till Rom. Fantastiskt!

Teknik, eller brist på teknik, är att misslyckas i att finna ett helt flygplan tillhörande Malaysian Airlines. Det har väl gått snart två veckor sedan transpondern slocknade och därmed försvann från all flygledning och kontroll. För det första undrar jag varför i hela friden en transponder kan slås av manuellt från cockpit? Jag menar, i vilket läge är det befogat att göra det, eftersom möjligheten erbjuds?

För det andra är det märkligt att ett flygplan, trots släckt transponder, kan undgå radar, satelliter och annan avancerad utrustning. Vi lever ju i 2014 och uppfattar oss som högteknologiska.

Teorierna kring det saknade planet är lika många som antalet snöflingor vi sett falla de senaste timmarna. Realistiskt finns det ju bara två alternativ. Antingen kraschat eller kapat. Jag besitter ingen kunskap i detta ärende, men gissar på krasch.

En sak är iallafall säker. Sanningen kommer att ligga på bordet, förr eller senare. Ett flygplan försvinner inte.

För övrigt är resterande vecka vikt för kultur och klassisk turism. Italiens huvudstad Rom ska dissikeras på sitt utbud av mat, vin, grappa och gamla kåkar. Ser fram emot detta då det blir mitt första besök i denna historiskt intressanta stad.

Med doft av Italien //Ö