Moderaternas partiledare når inte ut…..

Jag har haft samma känsla ända sedan hon tillträdde som partiledare för Moderaterna i januari 2015.

Anna Kinberg Batra når inte ut.

Hon fungerar inte i partiledardebatter, presskonferenser och i TV-intervjuer. Det hon säger når inte ut genom rutan. ”Men partiledaren är ju inte allt”, säger en del. Jo, det är precis vad det är i dagens politik. Har du inte en partiledare som når ut i media, spelare det ingen roll vilken politik som förs.

Personen som frontar ett parti är viktigare än någonsin och ska Moderaterna kunna utmana (S) om regeringsmakten, samt vinna röster från (SD) måste ett partiledarbyte till innan valet. Annars kan (M) troligen få uppleva det sämsta riksdagsvalet sedan 2002 (15,2%) eller 1973 (14,3%).

I kombination med AKB’s oförmåga att nå ut, har partiet försatt sig i en politisk situation där kompassen är ur funktion. Det saknas en långsiktig och trovärdig politik som väljarna känner är Moderat. Nu är det brandsläckning, nya bud och ändrad kurs bara för att i huvudsak SD gör något oväntat.

Moderaterna är inte ensamma om att tappa röster till SD, men det faktum att (M) gör det, skapar en synbar osäkerhet och otydlighet i vilken linje (M) egentligen vill hålla, över längre tid.

Jag vill se ett partiledarbyte nu. Då har den nya ledaren ca 450 dagar innan valet 2018 och kan forma partiet i en riktning som fler väljare kan identifiera sig med.

Med doft av Titanic, //Öberg

1 tanke kring ”Moderaternas partiledare når inte ut…..

  1. Jocke Dahlin

    Det är märkligt att Sverige som slår sig för bröstet och menar att vi är världens jämställdaste land inte kan få fram en tänkbar kvinnlig statsminister.
    Akb är det inte, och vad har sossarna haft att komma med?
    Närmaste dom kommit var Mona Sahlin…

Kommentarer är stängda.