Några reflektioner en sorgens dag…..

Att idag se svarta rubriker om ett kraschat Airbusplan i de franska alperna gör mig sorgsen och mina tankar går till de anhöriga. 145 döda är en hög siffra och många familjer har mist sina nära och kära.
image
Att det var flera år sedan ett trafikflygplan av denna storlek kraschade på centraleuropeisk mark är knappast en tröst för de drabbade. Fortfarande är det så att transfern till flygplatsen är enormt farligare än flygresan. Svarta lådan är hittad och jag är säker på att svaret till olyckan kommer att skapa en ganska klar bild över händelseförloppet.

Över till något helt annat….

Skatteverket meddelade idag att de lägger ned ett antal kontor i syfte att centralicera och skära kostnaderna (min slutsats). Enköping har ett kontor, vilket nu beslutats att flyttas till Västerås. image Det innebär att 45 personer får pendla till Västerås… och det måste väl innebära att vi Enköpingsbor slipper betala skatt? Finns det inget lokalt skattekontor har vi ingenstans att skicka våra skattekronor till. Simple as that, och jag tycker det är trist. Mona Sahlin tyckte ju att det borde vara ballt att betala skatt och jag vill ju vara ball, men kan snart inte vara det.

Att flytta till Västerås för att fortsätta vara ball är inget alternativ. Därmed blir jag snart oball och vill bara förvarna om just detta faktum.

Avslutningsvis konstaterar jag att Guinness smakar exakt på samma sätt i Dublin (där jag var i helgen) som på den lokala puben i Enköping. image Dublin levererar en pint till det facila priset av ca €5,50 medan den lokala puben tar ca 75 kr. En avsevärd skillnad kan tyckas, men trots allt blir den Enköpingska pinten billigare på sikt, då resan till Dublin med råge fördyrar den Irländska varianten. image Noterbart är även att Enköpings leverantör av Guinness, The Players Inn, är en pub värd namnet. Fantastisk miljö, kunnig personal och ett oerhört brett utbud av öl, whiskey och kul umgänge!

Med doft av Guinness //Öberg