Enköping, Johan Öberg, Politik, Vänner & Familj

Några söndagsreflektioner, inkluderat SD såklart….

15 juni, 2014 0

Så har helgen swischat förbi med ett Enduro-VM in på husknuten. Enköping har invaderats av supporters från hela världen och nyfikna Enköpingsbor har tagit sig ut i skog och mark för att se enduroåkare köra som galningar över stock och sten. Solen har lyst och vädrets makter har överlag visat sig från den positiva sidan.

Jag läser en insändare av 3 ledande kommunpolitiker tillhörande Sverigedemokraterna. De tycker sig vara orättvist behandlade av en journalist, Bengt Johansson, på Enköpings-Posten. De skriver bl.a. ”Tror Bengt Johansson på allvar att det inte finns någon koppling mellan de signaler han sänder ut när han lyfter våra motståndare till skyarna och det faktum att vi mordhotas för att vi försöker föra fram vår politik?” En intressant slutsats SD gör. De kopplar alltså inte ev mordhot till sin egen unkna polititk utan skyller på media. Känns som bekant SD-retorik och jag begriper fortfarande inte hur de överhuvud taget kan få EN röst av någon…image

SD politikerna skriver även ”Uppmuntra inte motstånd, konflikt och demokratiförakt”… Då kan väl trion SD politiker först ha en politik som inte leder till precis det. SD kan inte anses värna demokrati och mänskliga rättigheter då de gör skillnad på männsikor utifrån hudfärg och ursprungsland. SD står för ett direkt demokratiförakt. SD kan inte anses vilja undvika konflikter och motstånd då de har som agenda att lämna EU och ett av EUs viktigaste fundament är att just skapa fred och förståelse. Med SDs ambition att lämna EU, stänga gränserna ökar risken för konflikt.
image
Så kära trio SD politiker; Kristina Einarsdotter ordförande SD Enköping Sven Söderström vice ordförande SD Enköping och Lars Frantzén kommunfullmäktigekandidat SD Enköping. Städa framför egen trapp och bli rumsrena innan ni kan vinna ett uns av respekt. Se er inte som offer och orättvist behandlade för verkligheten är den att politiker och politiska partier med brun agenda får räkna med kritisk granskning. Allt annat vore tjänstefel av våra journalister. Välkomna till den politiska verkligheten….

Har varit på två partyn i helgen, inkluderat en syskonträff och ett 2×50-årsfest. Syskonträff kör vi 3-4 ggr/år (vi är fyra syskon) med de respektive som för stunden finns till hands. Vi äter gott, surrar om allt och inget samt tävlar. Kul tradition!

2×50-årsfesten var strålande och kanonkul där ca 75 personer gav järnet och firade av jubilarerna ordentligt. Själv cyklade jag hem runt 02.30-tiden genom ett sommarljust Enköping och njöt av att det just är sommar!

Nu väntar en kortvecka med Midsommarafton som grande finale. Har inte satt agendan för den helgen en (som vanligt), men det brukar alltid dyka upp något och räknar med att så sker även i år(?)

Med doft av sommar och mygg //Ö

Det finns 0 kommentarer