Nedmonteringen av Sverige har påbörjats….

Så har då vårproppen läckt ut av finansminister Andersson och som väntat var det skattehöjningarnas proposition och inget annat. Inte satsning på glesbygd, skola, eller arbete utan en satsning på skattehöjningar. Att Sverige nu har en rödgrön regering som ser som sitt första och största uppdrag att höja skatterna är för mig ingen nyhet. image Men åter visar Andersson på en oerhörd inkompetens då hon ska förklara sig hur och varför de gör som de gör. Sossarna har brutit 2 stora vallöften på bara en vecka. Löfven lovade högtidligen i höstas att ROT inte skulle röras och Andersson lovade på samma sätt att drivmedlet inte skulle beskattas högre. När det gäller ROT påstår Andersson att det inte är rimligt att höginkomsttagare ska få skattesubvention för att bygga nytt kök. Om Andersson vill värna jämlikheten och ta från de rika, borde hon istället se över ränteavdragen. Danderydsvillan med 7 miljoner i lån subventioneras av staten med tiotusentals kronor/år, medan villan i Arvidsjaur är belånad med 500 000 och därmed skattesubvetioneras med några hundralappar. Men det fattar inte vår folkvalda finansminister….

2 brutna vallöften på en vecka…. De har åter ljugit Sverige rätt upp i röven. Grattis Sverige och vi ser bara början på en skattehöjningsresa som kommer att svida rejält i företagens, din, min och grannens plånbok. Du kan snart glömma din egen semesterresa, bygga om huset eller köpa ny bil, för någonstans ska pengarna tas för att ”finansiera” dessa skatter. Ett redan hårt och tungt beskattat Sverige ska beskattas hårdare.

18 MDR ska tas in i första svängen. En himla massa pengar och Socialdemokraterna tror i vanlig ordning att det kan skattas ut utan att det påverkar tillväxten. Skitsnack säger jag!

Vi har en riksdagsmajoritet som är emot dessa planer, men alla partier, utom SD, har genom en sjuk överenskommelse bestämt att man inte ska kunna bedriva oppositionspolitik i Sverige.
image
Ungefär som att Tre Kronor inte ska försvara sig då motståndaren går till anfall, utan ge dem fri lejd att ösa in mål. Sunt? Nej, för fan!

Bryt decemberöverenskommelsen nu! Den är skadlig för demokratin, vitaliteten och viljan att engagera sig politiskt i Sverige. Varför bli politiskt aktiv om man ändå inte kan utöva någon som helst makt eller påverkan?

För övrigt hoppas jag Leksands IF grejar SHL-kvalet, för Brynäs vill ju ha dem kvar av två skäl: Bra derbyn och lätta poäng att ta hem till Gävle!

Med doft av helg, //Öberg