Nu har vi vår i luften….

Våren verkar vara här, även om vi säkert kommer att få se vissa vädermässiga bakslag. Dock är jag tveksam till om det blir så mycket mer snö, annat än snöblandat och slask. Vintern har varit en medioker historia med mer värme än kyla. Helt i min smak! Det här med vinter är ett gissel och jag ser inte mycket positivt med vintern, annat än att det är skönt när den äntligen tar slut. Och det där mantrat som en del kör med ”Hade vi inte haft vintern hade vi inte uppskattat sommaren” är ju rent trams. Jag skulle uppskatta sommar 12 månader/år!

Nu har vi våren i antågande och SMHI definierar meteorologiskt vår som när dygnsmedeltemperaturen är stigande, stadigvarande mellan 0 och +10 °C i minst sju dygn i följd, förutsatt att detta infaller efter den 15 februari. Vårens normala ankomst enligt SMHI:s definition: Malmö: 22 februari, Stockholm: 16 mars, Östersund: 11 april och Kiruna: 1 maj. Jag har inte dygnstemperaturen i huvudet, men visst borde det vara vår nu?

Jag hoppas Enköpings Kommun kör igång med sopmaskinerna på våra cykelbanor omgående, för det grus de använder är bra på is, men skit på torr asfalt. Gruset är vasst och kilas in i cykeldäcken och punkteringarnas tid är som intensivast under perioden mars-maj då det inte är rensopade cykelbanor och gator.

För övrigt har jag en plan på att låta göra om min entré, hemma på Fårticksgatan. Jag bor i radhus och min entrésida suger purjo och nu får det vara nog. Det vildväxer syrén och buskar samt att gamla 70-talsplattor som lutar får mig att må dåligt varje gång jag kommer hem. Nu ska skiten bort. Det ska grävas bort alla växter (utom mitt magnoliaträd), ny betongsten, kullersten, dekorationsgrus, belysning m.m. Så för att sätta igång ringde jag igår Kolarviks Sten & Trädgård AB och i morse
kl 7.00 var de förbi och måttade samt fick mina tankar kring vad jag ville ha gjort. Bara 1,5 timme senare ligger offerten i min mail! Det kallar jag bra start på ett ev samarbete!

För ordningens skull kontaktade jag företag nummer 2, för att få en offert till. Där fick jag till svar att de skulle kontakta mig senast nästa fredag..dvs om 10 dagar. Som grädde på moset bad de mig att kontakta dem om de glömde bort att kontakta mig(?!)….Nja… ingen bra start där. Det som slår mig är hur man som företag kan agera så? De lever ju av kunder och borde vara mer angelägna än att låta en kund vänta 10(!) dagar på att de ska höra av sig för att bestämma en tid för besök. Hur lång tid det tar från besöket till offerten är i dagsläget oklart.

Med doft av nybygge //Ö