Nytt år och nu full effekt av MP/S-regeringens usla politik….

Välkomna till 2016!

Härligt med nytt år. Räkneverket på noll och vi som arbetar inom försäljning står nu på ruta ett. Gamla meriter gäller inte, utan nu är det bara att köra på! Bra och utmanande för egen del, för jag har arbetat inom försäljning sedan jag lämnade gymnasiet 1981, vilket i år blir 35 år (minus 1 år i lumpen) med försäljning och möte med spännande människor.

Vad har vi mer att se fram emot detta år?

Regeringen Löfven ger oss följande pålagor:

Bensinskatten höjs med 48 öre/l och 53 öre/l för diesel. De har även tagit det huvudlösa beslutet att automatiskt höja skatten varje år. image Grattis Sverige och tack alla ni som röstade på S/MP i september 2014! Noterbart gällande denna skattehöjning var att nuvarande finansminister under valrörelsen lovade att INTE höja drivmedelsskatten. Kul kvinna, den där Andersson, och ingen jag skulle köpa en begagnad bil av…

Det intressanta är att punktskatten på t.ex tobak sänks med 0,44%. Det är alltså bättre att röka än att köra bil fru finansminister?

Det införs en tredje pappamånad, som inte kan föras över till mamman. Politiker tror sig alltså veta bättre hur vardagspusslet ska läggas än de föräldrar som faktiskt sitter med svaret? Det är den sämsta formen av politik som bedrivs, när man med reformer tvingar personer att stanna hemma. Vinnare? Ingen. Förlorare? Barnen och familjerna.

Det finns dock ett sätt att kringgå denna huvudlösa lagstiftning. Begär enskild vårdnad, dvs mamman eller pappan får ensam vårdnad och därmed samtliga dagar till eget förfogande. Denna vårdnad kan ni skriva över mellan föräldrarna och ledigheten följer med. Efter dagarna är utplockade återgår ni till gemensam vårdnad. Jävlas S/MP får man helt enkelt lösa livssituationen själv.

Marginalskatten höjs och Sverige hamnar åter i topp i världen när det gäller beskattning av sist intjänad krona. Inte en hedrande plats att inneha, eftersom vi inte har världens bästa offentliga sektor i form av skola, vård, omsorg, vägar, järnvägar m.m. Det är alltså inte bara en resursfråga i hur vår offentliga sektor drivs, utan minst lika mycket en organisations-, lednings- och personalfråga.

Politik är inte förmågan att beskatta varje skattebetalare så mycket det går, utan politik är förmågan att få så många skattebetalare som möjligt. Det har inte S/MP-regeringen begripit, tyvärr.

Annat som träder in 2016 är såklart höjda bidrag, högre ”lön” om du inte arbetar och generösare sjukförsäkring. Det minskar inkomstskillnaden mellan att arbeta och inte arbeta, vilket definitivt inte leder till fler jobb.

Låt mig kika in i spåkulan och påstå att antalet förtidspensionärer kommer att öka. Precis som det var innan Alliansregeringen klev in för drygt 9 år sedan. Med förtidspensioneringen kan regeringen plocka bort långtidsarbetslösa ur statistiken och därmed putsa till arbetslöshetssiffrorna. Tragiskt, dyrt och oerhört fult, men typisk sossepolitik. Vi har sett det förr och får se det igen.

Det är en mörkare tid vi ser vårt Sverige gå in i, trots att vi passerat vintersolståndet.

Med doft av rödgrönt mögel, //Öberg

3 tankar kring ”Nytt år och nu full effekt av MP/S-regeringens usla politik….

 1. Irene Löthegård

  Snälla Johan du kan väl bli politiker! ?
  Den tredje pappamånaden är horribelt dåligt tänkt av S/MP, bra lösning av dig där!

 2. Jocke Dahlin

  Det är en väldig skillnad idag på hur papporna tar ut sina dagar jämfört med säg 10 år sen. Papporna tar mera ledigt. 6 månader och mer är inget ovanligt.
  Och det utan att öronmärka dagarna.
  Så vad är man ute efter egentligen?
  Dom som kan uttnyttjar möjligheterna redan idag.
  Dom som avstår gör det i samförstånd med mamman och det är väl ekonomin som styr oftast.

Kommentarer är stängda.