Pajkastning regisserad av våra lokala politiker

De senaste veckorna har vi sett en betydligt ökad volym av insändare i lokalpressen från en handfull lokala politiker, med fokus på motståndarens alla tillkortakommanden.

Jag ser gärna att den politiska, och sakliga, debatten finns i dessa medier. Men det måste till en skärpning – av alla!

Det är dags att lyfta blicken, pennan och innehållet. Pekpinnar fungerar sällan och att i varje insändare kritisera motståndarens svaghet och felaktiga åsikt göder bara politikerföraktet.

Jag har arbetat med försäljning och relationsskapande ca 35 år. En sak jag lärt mig under dessa år är att låta kunden dra sina egna slutsatser om vad han/hon anser vara bästa valet.

Mitt sätt att resonera:

1. Du ska ha kunskap om dina konkurrenter. Med den kunskapen kan du paketera ditt erbjudande på ett bra sätt för kunden.
2. I din dialog med kunden ska du endast fokusera på alla fördelar just din produkt/tjänst har, samt vilken nytta den kan göra för kunden. Lägg fokus på hur jag, med mitt erbjudande, på bästa sätt kan göra livet bättre för kunden?
3. Nämn inte konkurrenterna i din dialog.
4. Om kunden frågar hur mitt erbjudande står sig i förhållande till en konkurrents dito, ska du självklart svara på frågan. Se dock till att kunden varit specifik i vilket område han/hon syftar på. Svara bara på frågan (och sakligt). Fastna inte i konkurrentträsket!
5. Ljug aldrig!
6. Låt sedan kunden göra sin egen utvärdering, utan dina pekpinnar om hur usla konkurrenterna är. Det gör dig till en trovärdig partner som kunden återkommer till.

Samma metodik kan användas av våra politiker, vilket jag saknar till fullo. Det förekommer, men i spridda skurar och i små mängder. Debatter i tidningar, på Facebook och i radio/TV hamnar nästan alltid i diskussioner om hur motståndarpartiet vill göra eller har gjort och väldigt lite om vad de själva vill göra.

Idiotförklara inte väljarna. Det göder bara de renodlade missnöjespartierna, extremvänstern samt extremhögern och då får vi ett dåligt Sverige, Uppland och Enköping.

Med doft av paj, //Öberg

1 tanke kring ”Pajkastning regisserad av våra lokala politiker

  1. Pereric

    Fan så klok du är trots att du är lillebror! Du måste ha lyssnat mycket på storebror…

Kommentarer är stängda.