Posten på djupt vatten och Maud Olofsson sänker (C)….

imageVi har sett Maud Olofsson välja SVT Aktuellt före Konstitutionsutskottet (KU), med anledning av Vattenfalls köp av Holländska Nuon (köpeskilling 89MDR), som till idag kostat svenska skattebetalare ca 40MDR i avskrivning. Olofsson har som bekant vägrat infinna sig till KU-förhör, vilket hon har all laglig rätt att göra men att hon av två alternativ väljer Aktuellt är för mig obegripligt. Det finns ett stort tryck från KU och allmänheten att finna en sanning i om regeringschefen fått information om Nuonköpet eller ej, innan det blev offentliggjort av Vattenfall. Just den pressreleasen är den tidpunkt Reinfeldt säger sig fått kännedom om en 89MDR-affär i statliga Vattenfall. Tror vi på det? Nej, för fan. Maud har fått order att som ex-minister ta smällen och ljuga. Bättre att Maud tar skiten än regeringen och detta är en av många politiska fadäser där medborgare ljugs rakt upp i ansiktet, oavsett partifärg.

De av er som såg Aktuelltintervjun måste hålla med om att Olofssons beslut att ställa upp måste ses som ett av årtiondets sämsta. På 8 direkta frågor om hon informerat Reinfeld om affären innan den blev klar, svarade hon allt annat än på just frågan. En uppvisning hur politiker på bästa sätt bygger politikerförakt!

Regeringen vinner säkert på detta men Centerpartiet tar nog sin sista suck i riksdagen efter denna soppa. Annie Lööf skulle säkert vilja se Maud tala sanning för att inte försätta (C) i taskig sist, men hon står tillbaka med hänsyn till Alliansen. Jag ogillar detta politiska spel oavsett partifärg.

När ska vi Svenskar få rakryggade politiker som faktiskt kan erkänna misstag och där regeringschefer som följd är förlåtande? Om vi inte tillåter medarbetare att göra misstag kommer ingen att våga tänka brett och nytt, utan istället ta det säkra före det osäkra. Det tänkandet lyfter ingen organisation

Jag jobbade i ett Nasdaqnoterat amerikanskt bolag i 10 år och filosofin var enkel; Gör gärna misstag, men gör inte om samma misstag. Det borde genomsyra politiken och allmänhetens syn på politiker.

image Posten delar i dagarna ut SD-reklam inför EU-valet. Jag fick min beskärda del idag. Läste det såklart och blev inte klokare. Det som oroar är att en del postanställda tar rygg på de senaste dagarnas SD-protester och säger sig vägra dela ut SD-materialet. Där går min gräns för ”civil olydnad” eller vad ni vill kalla det. Posten säljer en tjänst och de anställda ska utföra tjänsten.

Jag vill inte att en postanställd tar beslut i vad han/hon anser vara bra material att dela ut. Den censuren vill jag inte ha, utan jag vill erbjudas det valet. Vad är nästa steg? De vill inte dela ut IKEA-katalogen för att IKEA i ett TV-program anklagas för barnarbete? Jag fick för ett halvår sedan SD-reklam i min låda som jag kritiserade, men i det fallet var det en SD-anhängare som cyklade hem till mig och gjorde detta, efter att jag i lokaltidningen kritiserat deras politik. Det posten delar ut kan man inte kritisera posten för och postanställda ska inte agera utifrån personliga politiska/religiösa värderingar.

Jag börjar bli bekymrad över de protester som jag ser komma i svansen av SD’s EU-aktiviteter. Det som görs i form av protester, antidemonstrationer, äggkastning m.m. bygger SD’s varumärke som utsatta och särbehandlade. Varför inte lyssna (och därmed lära och förstå SD’s politik), ta debatten och med ordets makt meja ner den skit SD står för?

Med doft av riktig demokrati //Ö

1 tanke kring ”Posten på djupt vatten och Maud Olofsson sänker (C)….

Kommentarer är stängda.