Politik

Publicitetsregler enligt Journalistförbundet

6 maj, 2017 0

Enligt Journalistförbundet gäller följande publicitetsregler:

Ge korrekta nyheter

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Smaka på den meningen och se bilden nedan:

Socialdemokraterna förnekar sig aldrig. Det går från vår utrikesminister och ner i partiet. Här står Marita Ulvskog med en bild av den dömde Palestinska terroristen och massmördaren Marwan Barghouti. Hon ser inte direkt besvärad ut…. Varför inte stå med en bild av Breivik på en gång, för att balansera upp eländet?

Mina referenser till ”Svensk media” nedan är i huvudsak riktad mot de stora mediebolagen ex: SVT, SR, DN, TV4, SvD, TT, Expressen, Aftonbladet. Lokalpressen är i de allra flesta fallen undantagna min kritik då de saknar journalister på plats i Riksdagen och internationellt. De har inte den bevakningen helt enkelt.

Svensk media anser jag inte ge en korrekt och allsidig bild av situationen i mellanöstern i allmänhet och Palestina-Israel-konflikten i synnerhet. Därför kan en sådan här bild passera utan en enda rubrik i svensk media.

Exempel är då Palestinska terrorister hugger ner civila i Israel, varvid Israeliska polisen (eller militären) oskadliggör gärningsmannen.

I svensk media blir rubriken: ”Israelisk polis sköt ihjäl palestinsk man i ett knvidåd”

Rubriken borde vara: ”Israelisk polis sköt ihjäl palestinsk terrorist som huggit ihjäl 3 civila på öppen gata.”

Vi ser gång på gång hur svensk media tar konstant parti för Palestina. Israel är terroristerna och skurkstaten. Att Israel är regionens enda demokrati verkar svensk media bortse från. Att kalla den journalistiken för allsidig och korrekt är inget annat än ett skämt. Jag läser ofta utländska nyhetsbyråers rapportering om t.ex mellanösternkonflikten. Det ger en helt annan bild, som i mina ögon är mer korrekt och allsidig.

Svensk media lyfter heller inte på ögonen och rapporterar om extremvänstern (som t.ex AFA) när de ger sig på sina antagonister på nassesidan, annat än att de gör en god sak för demokratin. Saken är ju den att AFA inte riktigt vill ha den samhällsordning vi har idag…..

Men det rapporterar inte SVT, TV4 eller de stora tidningarna om. Vår regerings företrädare står gärna på antinazistmanifestationer och håller tal, eller visar sitt stöd, med AFA-flaggor bland massorna. Vår media rapporterar i positiva ordalag om samma aktioner.

Det vore hedersamt att samma politiska företrädare, och mediehus, gör detsamma då nassarna har sina möten, som t.ex i Falun den 1:a maj. Allt för att regeringen ska behandla höger/vänster rättvist och att mediehusen följer sina egna publicitetsregler.

Att Marita Ulvskog inte steks på publicitetens altare när hon håller denna bild, är för mig en gåta. Det placerar den svenska medieeliten på demokratins och journalistetikens bakgård.

Ynkligt och farligt för Sverige, för det ger ”alternativmedia” luft och näring. Detta alternativedia som ingen egentligen vill ha, eller ens ta för sanning. Men vi har oss själva att skylla och vår demokratiska ordning kan på sikt vara hotad.

Med doft av ensidig nyhetsrapportering, //Öberg

Det finns 0 kommentarer