Rätt Visare Enköping?

Den politiska situationen i Enköping ser ut att bli utmanande och intressant under 2014, med val i september som grand finale. I dagens lokaltidning E-P kan vi läsa att Centerpartiets vice ordförande i Utbildningsnämnden, Anders Wikman, hoppar av uppdraget och lämnar partiet. Detta efter bara 1-1,5 år på den politiska arenan i Enköping. Anders klev in som en frisk fläkt enligt många ”tyckare” och har i insändare kraftigt ifrågasatt den politiska agendan, processer och beslut. Kritiken har inte bara riktats mot oppositionen (Enköping har en Alliansstyrd majoritet) utan minst lika mycket mot den egna majoriteten. Det kräver politiskt mod, vilket jag lyfter på hatten för!

Jag saknar idag det politiska modet hos våra politiker i att fatta beslut, stå för dem och driva Enköping framåt. Mycket är bra i Enköping och mycket händer i kommunen med byggandet av bostäder, nya företagsetableringar och länets lägsta arbetslöshet i länet som i Sverige har lägst arbetslöshet. Det arbetet lyfter jag på hatten för i Alliansens sätt att arbeta.

Dock finns det saker som jag inte har någon större lust att lyfta på hatten för…. t.ex. det långdragna processen kring Kulturhuset/Kulturskolan och dess nya lokaler. Samma sak med Idrottshuset och dess nya badanläggning. Två exempel på stora projekt som tagit alldeles för lång tid att besluta om. Avsaknaden av politiskt mod är uppenbar.

Hur kommer den politiska kartan att se ut efter valet i september? Får vi maktskifte? Hur bildas en majoritet som ska komma överens om de kommande fyra årens politik? Var hamnar SD (som idag finns representerade i Fullmäktige, men saknas i debatten)?

Som lök på laxen har ett nytt parti registrerats i Enköping: ”Nystart Enköping” (NE). Idag finns ingen information om deras politiska inriktning och vilka frågor de avser driva, samt vilka personer som ska finnas på valsedlarna. Jag ser fram emot vad Nystart Enköping kan tillföra och hoppas det blir med substans och i mina ögon vettig inriktning.

Själv har jag några valaffischer kvar sedan min ”valkampanj” i augusti, då jag fyllde 50 år. En hemlig samling ”supportrar” tapetserade Enköping city med dessa affischer, satte upp min bild och budskap på storbildsskärm och tryckte upp partiprogram, kavajknappar med ”Kryssa Öberg” m.m.

IMAG1735

Exempel på en av affischerna!

Mina partikamrater döpte mitt parti till ”Rätt Visare Enköping”, vilket känns som rätt slogan! Det nya partiet Nystart Enköping kanske ändå är min väg in i Enköpings Fullmäktige 2014-2018? Tanken har funnits de senaste 2 åren och jag ska noga följa det som händer med NE, analysera deras politiska kompass och innehåll, så får vi se!

Med doft av helg! //Ö

1 tanke kring ”Rätt Visare Enköping?

  1. Örjan Björkman

    Ett nytt parti kanske kan röra om lite i kommunen.
    Jag hoppas bara att det inte bara är ett populistiskt inslag a la Bert/Ian.
    Jag håller fullständigt med dig om att det saknas lite politiskt mod i Enköping. Ta ett beslut och stå för det. Och man ska göra det på ett välgrundat underlag.
    Att vända kappan efter vinden inger i mitt tycke inget bra förtroende.

Kommentarer är stängda.