Round Table ger evig vänskap….

Glad Midsommar mina goa bloggläsare. Jag har nu bloggat sedan i julas och har drygt 30000 besökare sedan dess. För mig en otrolig siffra och det gör mig ödmjuk och glad. Drygt 300 kommentarer har rasslat in och det visar på engagemang, humor och delaktighet. Fortsätt tycka till!

Min midsommar blir en stillsam variant med hemmamys och sill, nubbe och avkoppling. Känns bra efter några veckor med party och bus.

Jag vill i detta blogginlägg rikta ett fokus på Round Table (RT) & Old Tabers (OT). Round Table är en organisation med internationell täckning, grundat 1927 och idag ca 48000 medlemmar varav Sverige har ca 2200 och Enköping 17. I RT blir man invald av klubben efter att varit med som gäst några gånger och utkastad då man fyller 40. Detta för att skapa nytänkande och dynamik. Inga gamlingar ska bromsa och säga att ”det går inte” eller ”det har vi provat”. Man träffas ca 20 gånger/år och har företagsbesök, föreläsare eller interna klubbmöten och nej, inget blod dricks eller andra slutna ritualer. Fokus är är att unga män från skilda verksamhetsområden ska träffas för att utbyta erfarenheter och lära känna varandra och varandras verksamheter. RT är helt befriat från politik och religion, så skulle RT vara regeringsbärande skulle världen vara fri från krig och elände. Allt skulle funka för kring det runda bordet är vi alla lika, oavsett bakgrund, hudfärg, religion eller politisk åskådning.
image

Till höger har du RT-loggan. Utöver klubbmöten, är RT uppdelat i 12 distrikt där det hålls div distiksmöten m.m. samt årligt Riksmöte då hela RT, med respektive och OT med systerorganisationer (Ladies Circle & Tangent, två organisationer som liknar RT & OT) samlas för en helg av bubbel och bus. Internationella möten finns och vanligast är sk nummerklubbsmöten. Enköping är nr 73 i ordningen och alla Europas 73-klubbar träffas en gång/år (värdskapet rullar) för en weekend med ännu mer bubbel och bus där respektive är välkomna. Just det nationella och internationella utbytet har givit mig livslånga kontakter som jag är evigt tacksam över att ha.

Efter 40 kastas man ut och då kan man gå med i Old Tablers, vilket är ett nätverk liknande RT med syfte att bibehålla de goa kontakter man skapat under sitt RT-medlemsskap.
image

Old Tablers loggan till höger

I morse åkte jag till en fd RT-broder som bor 10 min öster om Enköping, i Grillby. Han och frugan hade bjudit hem ett engelskt och tyskt par som de (och jag) träffat via RT. Dessa gäster ville uppleva en svensk midsommar och via kontakterna som skapats genom RT har de nu fullt upp med snaps, små grodor och sill. Jag var där för att äta en sillfrulle och träffa gästerna, mina vänner, för även jag känner dem via mina internationella resor inom RT-världen.

En helt galet unik möjlighet att få lära känna bra människor från alla hörn av världen. Vart jag än åker kan jag lyfta på telefonluren och så öppnas en dörr där en RT/OT-broder med familj välkomnar en. Jag kan räkna upp otaliga möten i Sverige och utomlands där jag träffat dessa fantastiska människor som idag är vänner för livet. Oerhört stort och värdefullt.

Vad vill jag ha sagt med detta? Ingenting egentligen annat än att ta vara på de nätverk du har. De är kittet i livet för stoppar du in 1 del energi i nätverket får du 5 delar tillbaka. Det ger alltid uppåtpuffar och ovärderlig kunskap, vänskap och energi!

Med doft av RT & OT //Öberg

1 tanke kring ”Round Table ger evig vänskap….

Kommentarer är stängda.